Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ήταν… συνωνυμία! Το ΥΠΕΘΑ απαντά στη ΝΔ για τον Μπούρα

ΝΔ
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαντούν στα ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ στον Πάνο Καμμένο. Ο Τάσος Μπούρας και ο… Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ΝΔ έθεσε πέντε ερωτήματα στον Πάνο Καμμένο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντά! Αναφορικά με τα ερωτήματα για τη συμφωνία για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφραζαν… απορία.

Η απάντηση του υπουργείου στη ΝΔ

Συγκεκριμένα γιατί οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων δεν έθεσαν τα ερωτήματα τους στον κ. Κυριακίδη ο οποίος παρίστατο στη συζήτηση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο κατά προτεραιότητα στην έναρξη της συζήτησης και όλα όσα δήλωσε, αναπαράχθηκαν στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφορικά με θέμα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία για τον ρόλο του κ. Τάσου Μπούρα, σημειώνουν: “Στη ΓΔΑΕ υπηρετεί ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Μπούρας”.

Υπάρχει συνεργάτης του υπουργού που είναι νυμφευμένη με συνεπώνυμο του Συνταγματάρχη και που μπορεί να πέρασε να πάρει τη γυναίκα του από το υπουργείο“, σχολίαζαν οι πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαντώντας στο ερώτημα της ΝΔ ποια η σχέση του κ. Τάσου Μπούρα με το υπουργείο.

Τα πέντε ερωτήματα που είχε θέσει η ΝΔ

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει τα εξής πέντε ερωτήματα στον Πάνο Καμμένο:

  1. Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος (μεσάζων ή ενδιάμεσος στην συμφωνία) έχει αναφέρει στην συνέντευξη που πρόσφατα έδωσε στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ότι είναι έμπορος όπλων. Συνεπώς ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου στη σύμβαση;
  2. Ο αριθμός των βλημάτων που θα δινόντουσαν είναι 300.000, η Σαουδική Αραβία ενδιαφερόταν για 100.000 βλήματα.  Η διαφορά των 200.000 βλημάτων που θα πήγαινε;
  3. Ποιος είναι ο κ. Τάσος Μπούρας Και ποια είναι η σχέση του με το ΥΠ.ΕΘ.Α, το οποίο εμφανίζεται να επισκέπτεται τακτικά;
  4. Γιατί υπήρξε αυτή η επιμονή να αναλάβει τη μεταφορά των όπλων στην Σαουδική Αραβία ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος;
  5. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει την Επιτροπή της Βουλής, ότι εάν μέχρι τη 1 Οκτωβρίου 2017 δεν έχει  καταθέσει η Σαουδική Αραβία τα 67 εκατ. ευρώ θα προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας ή κατά του εκπροσώπου (Bασίλη Παπαδόπουλου). Οπότε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Το Υπουργείο έχει προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας;

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις