Πολιτική

Ηχούν… καμπάνες για τον κορονοϊό – Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, κρίσιμο το Σαββατοκύριακο

Περισσότερη ανησυχία για τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού παρά για τα «εισαγόμενα» κρούσματα από τουρίστες υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, καθώς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ενταθούν και θα υπάρξουν εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις οποίες θα εξετάσει η κυβέρνηση εάν το κρίνει απαραίτητο θ’ ανακοινώσει νέα μέτρα τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να προσδιορίσει τα μέτρα αυτά, λέγοντας πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως τα όσα λέει συνιστούν «καμπάνα και όχι καμπανάκι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό, είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», συνιστώντας σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής.

Click4more Κορονοϊός: Νέες οδηγίες για τη διαχείριση κρούσματος στα νησιά

Ο κ. Πέτσας χαρακτηριστικά ανέφερε πως το σύστημα των τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας λειτουργεί αποτελεσματικά, καθώς έγιναν 31.169 τεστ έως τις 6 Ιουλίου και από αυτά μόνο 100 είναι θετικά, δηλαδή μόλις το 0,3%. «Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορονοϊού στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Τα μέτρα που… έρχονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι και η αυστηροποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα ή ακόμη και το κλείσιμό τους για κάποιο χρονικό διάστημα. Η ακριβής εικόνα από τους ελέγχους – που έχουν φτάσει έως σήμερα 50.000 περίπου – θα υπάρχει επίσης εντός του Σαββατοκύριακου και ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει αυστηροποίηση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, ο προβληματισμός αφορά κυρίως δύο ζητήματα: τα πανηγύρια και τα λεγόμενα «ορθάδικα» (μπαρ, κέντρα διασκέδασης κτλ.) και όχι τα καταστήματα εστίασης, για τα οποία οι κανόνες αναθεωρήθηκαν χθες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει ραγδαία άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε ό,τι αφορά τον τουρισμό είναι θετικά κι έτσι θα πρέπει ν’ αποφευχθεί οποιαδήποτε διακινδύνευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό προσκλητήριο Μητσοτάκη από τα Βριλήσσια: Πολιτικός μονόδρομος η αυτοδυναμία, όχι για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις επόμενες κάλπες με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας - «Φανταστείτε να έπρεπε να διαχειριστούμε κρίσεις κάνοντας παζάρια με άλλα κόμματα» - Αιχμές για Τσίπρα και αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης, Βριλήσσια 24
Αιχμηρή απάντηση της Νέας Αριστεράς στην Αχτσιόγλου: «Δεν έβρισκε χρήσιμη ούτε την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνίδρυσε»
Σφοδρά πυρά κατά της πρώην υπουργού Εργασίας, με αφορμή τις δηλώσεις της για τις πολιτικές της επιλογές και τη στήριξή της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Έφη Αχτσιόγλου 7
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ 9
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου