Πολιτική

Σκηνικό ρήξης ξανά! Γιούνκερ: Δε με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση αλλά ο λαός – Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει τις θέσεις μου! Δεν ζήτησα αύξηση ΦΠΑ

- Λάθος να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε ρεύμα και φάρμακα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν
- Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως δεν μεταφέρει σωστά τις θέσεις των δανειστών
- Έχω να μιλήσω με Τσίπρα από την Κυριακή, είπε
- Η Ελλάδα έχει την ευθύνη για ό,τι έχει γίνει
- Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε νωρίτερα με Τουσκ, Νταίσελμπλουμ και Σουλτς
- Λαφαζάνης: Δεν είμαστε μπανανία - Οι δανειστές θέλουν υποταγή! Φταίνε για τη μη συμφωνία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ώρες μετά την ομιλία Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ μιλώντας από τις Βρυξέλλες εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης.

Ο κ. Γιούνκερ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι δεν μεταφέρει σωστά τις θέσεις του στους Έλληνες και είπε μάλιστα: «Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση αλλά ο ελληνικός λαός».

Είπε ακόμα ότι από την Κυριακή δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή αφού οι διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουν πουθενά.

Ο Γιούνκερ επιχειρώντας να διαψεύσει ότι η Κομισιόν ζήτησε αυξήσεις στον ΦΠΑ είπε – διαψεύδοντας επί της ουσίας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

“Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Κατηγορώ τους Ελληνες ότι λένε πράγματα στον ελληνικό λαό τα οποία δεν είναι σύμφωνα με αυτό που εγώ έχω πει στον έλληνα πρωθυπουργό”, τόνισε, βγάζοντας ψεύτη τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Νωρίτερα, ο Γιούνκερ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τούσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9