Πολιτική

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτές αγκάλες στους κεντροαριστερούς – Οι ευρωεκλογές μας αφορούν όλους

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν είναι σαν τις άλλες. Αφορούν το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, όπως και κάθε πολίτη της Ένωσης» τονίζεται στο σχέδιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επί του οποίου τοποθετούνται τα μέλη της και δίνει το στίγμα του διακυβεύματος αυτής της εκλογικής μάχης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο κείμενο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα υπό τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά μία ιστορικού χαρακτήρα δικαίωση, που ξεπερνά τα όρια της χώρας», ωστόσο, ο «προοδευτικός μετασχηματισμός και οι ριζοσπαστικές τομές σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν αποτελούν υπόθεση μονάχα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως επισημαίνεται, για το λόγο αυτό «αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα η συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να ομονοήσουν σε συγκεκριμένους προγραμματικούς στόχους, για μία σειρά αναγκαίων ριζοσπαστικών προοδευτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα».

Στο σχέδιο της απόφασης της ΚΕ επισημαίνεται επίσης, ότι «το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού έχει σαφέστατη επίδραση στην ολοένα κλιμακούμενη αντιδραστική στροφή της λεγόμενης παραδοσιακής Δεξιάς στην Ευρώπη», ενώ η ΝΔ, όπως συμπληρώνει, «αποτελεί τρανό παράδειγμα αυτή της στροφής» έχοντας πάρει «οριστικά και αμετάκλητα διαζύγιο από την μετριοπάθεια και τη φιλοευρωπαϊκή ρητορική του».

[read4more]

Όπως τονίζεται, η ΝΔ «μετασχηματίζεται ραγδαία σε ένα πολιτικό μόρφωμα, που ταυτίζεται ανοικτά με τον εθνικισμό, τόσο σε επίπεδο λόγων όσο και πράξεων (..) που δε διστάζει να ανασύρει στον 21ο αιώνα, το θεωρητικό και πολιτικό οπλοστάσιο της μετεμφυλιακής δεξιάς στην Ελλάδα». 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως βασικούς στόχους:

-Την προστασία του δικαιώματος στην εργασία

-Τη συνολική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, του κράτους πρόνοιας, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

-Τη δημοκρατική θωράκιση των θεσμών και των διαδικασιών εντός της ΕΕ, με στόχο τη συνέχιση της πορείας για την ευρωπαϊκή ενοποίηση

-Την προσήλωση σε μία ευρωπαϊκή πολιτική, φιλειρηνική, πολυδιάστατη, με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δημοκρατική βούληση κάθε λαού

-Μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
23
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
45