Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Η «καθαρή έξοδος» του κ. Τσίπρα, ένα ακόμα μεγάλο ψέμα

«Το 2018 μάς φέρνει πιο κοντά στην πολιτική αλλαγή. Επομένως, η βασική πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία είναι να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόγραμμά της, για την πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χαρακτηρίζει ως «ένα ακόμα μεγάλο ψέμα» την «”καθαρή έξοδο” του κ. Τσίπρα», καθώς «το καλοκαίρι του ’18 τελειώνει το 3ο Μνημόνιο, αλλά ήδη ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει το 4ο Μνημόνιο. Μέτρα για μετά το 2018. Μείωση των συντάξεων το 2019. Μείωση του αφορολογήτου το 2020. Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021. Επίσης, παραμένει το Υπερταμείο για 98 ακόμα χρόνια, και το SSM θα έχει την εποπτεία των τραπεζών μας για ακόμα 34 χρόνια».

Υπενθύμισε ότι επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, η χώρα είχε βγει στις αγορές για «πρώτη φορά το 2014 -χωρίς capital controls και τα άλλα βαριά μέτρα που ακολούθησαν- και είχε ανοίξει ο δρόμος για τη μόνιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από το 2015. Αυτό θα είχε συμβεί αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και το τραγελαφικό 1ο εξάμηνο του 2015 των Τσίπρα – Βαρουφάκη».

Χαρακτηρίζοντας «κουτοπόνηρη πρακτική και λογική “Μαυρογιαλούρου”» τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση και τα οποία είναι «ένα μικρό μέρος από την υπερφορολόγηση που προηγήθηκε», ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης «μπορεί να δείχνει και εκλογές», ενώ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται σενάριο για διεξαγωγή εκλογών μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου «ισχυριζόμενος ότι δήθεν απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα Μνημόνια».

Είπε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν η χώρα θα βγει στις αγορές -ασφαλώς πρέπει να βγει-, αλλά πώς θα ακολουθηθεί μια πολιτική με την οποία θα πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές της Οικονομίας, για να ξεπεράσουμε την κρίση οριστικά και να μείνουμε στις αγορές με καλούς όρους».

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου έχει ήδη πάρει μέτρα για τα επόμενα χρόνια ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι για τη ΝΔ «οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας είναι σεβαστές», αλλά καθώς «όταν μιλάμε για Οικονομία (οι διεθνείς δεσμεύσεις) δεν είναι γραμμένες σε πέτρα», η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει άλλο μείγμα πολιτικής και γρήγορης εφαρμογής ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία.

«Πιστεύουμε ότι εφόσον εφαρμόζουμε με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις μας, θα αποκτήσουμε ως χώρα την αξιοπιστία για να μιλήσουμε με άλλη γλώσσα στους δανειστές» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ σχεδιάζει να εφαρμόσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο «και βγήκαν μέσα σε 3 χρόνια από τα Μνημόνια».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «να μιλήσει για την επιτυχία της πολιτικής του, να παραστήσει τον υπερασπιστή των φτωχών και να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα και τις μεθόδους ενός νέου “αυριανισμού”».

«Όμως, η πραγματικότητα τους εκδικείται. Οι Έλληνες έδωσαν δύο ευκαιρίες στον κ. Τσίπρα, και τις δύο τούς ξεγέλασε με τον χειρότερο τρόπο. Τώρα δεν τον πιστεύει κανείς. Ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί του» πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης είναι επιφυλακτικός ως προς το αν η κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, παρότι η κυβέρνηση των Σκοπίων «δείχνει -τουλάχιστον στα λόγια- να βάζει “νερό στο κρασί της”», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Π. Καμμένου ότι δεν θα συναινέσει σε καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων, είπε ότι «είναι ειλικρινά αδιανόητο και εθνικά επιζήμιο να εμφανίζεται με άλλη θέση ο υπουργός Εξωτερικών και με άλλη θέση ο υπουργός Άμυνας».

«Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα θα είχε προκαλέσει την παραίτηση ή την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας. Εδώ, δυστυχώς, βρισκόμαστε στον αστερισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η θέση της ΝΔ παραμένει η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ή είναι ανοιχτή και για άλλες εκδοχές, ώστε να επέλθει λύση, απάντησε «ήδη από το 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ασκήσει βέτο στο Βουκουρέστι, για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η εθνική θέση είναι σύνθετη ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή, που θα ισχύει έναντι όλων. Απομένει να δούμε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης, διότι φαίνεται ότι στο θέμα των Σκοπίων έχουμε δύο κυβερνήσεις στη συσκευασία της μίας. Και αυτός είναι ο λόγος που για εμάς τίθεται θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση σε περίπτωση που στο συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο αντικρουόμενες απόψεις».

Επίσης ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «το νέο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως, δεν μπορεί να κοροϊδέψει πάλι τον ελληνικό λαό. Πίσω από τις λέξεις δεν μπορεί να κρυφτεί ξανά ο Αλέξης», είπε και χαρακτήρισε ως «βαρίδι» για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τον Π. Καμμένο λέγοντας «τη μία με τον ισοβίτη, την άλλη με τη ρουλέτα, τώρα με τον μεσάζοντα όπλων», ενώ επέρριψε τεράστια ευθύνη στον Νίκο Κοτζιά «για την πολύ κακή προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν» σημειώνοντας «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αντί να πάνε μπροστά, πήγαν πίσω».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
11
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 23
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 25