Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Στην τελική φάση η ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου

Στις συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ίδρυσης του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου. Πως θα λειτουργεί το Ταμείο και ποιοι θα είναι οι μέτοχοί του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου φαίνεται πως ηρθε η ώρα το Ταμείο να αποκτήσει σάρκα και οστά με τις ευλογίες της Γερμανίας.

Για αυτο το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με το διευθύνοντα σύμβουλο της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας KFW, Ούρλιχ Σρέντερ ενώ χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και τον Υφυπουργό Οικονομίας Στέφεν Καπφέρερ.

Αυτο που έγινε ξεκάθαρο είναι η προθυμία της γερμανικής πλευράς να στηρίξει την ελληνική προσπάθεια που εισέρχεται πλέον στην τελική της φάση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Στόχος του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου , που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα είναι να καλύψει ως ένα βαθμό το κενό χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μέτοχοι του Ταμείου θα είναι η ελληνική κυβέρνηση, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες επενδυτές.

“Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ” ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε από το Βερολίνο ο Κωστής Χατζηδάκης “μετά από ένα χρόνο δύσκολων διαπραγματεύσεων για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία. Η Τρόικα έχει πειστεί και θα υπάρξει σχετική ρητή πρόβλεψη στο αναθεωρημένο κείμενο του Μνημονίου. Εκφράστηκε όμως εξίσου σαφής πρόθεση για στήριξη της προσπάθειας από τη Γερμανική πλευρά μέσω της KFW.

Με την ίδρυση του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου επιδιώκουμε να έχουμε μια σημαντική συνεισφορά στον περιορισμό του προβλήματος της ρευστότητας. Γι’αυτό και θέλουμε να το δομήσουμε βασιζόμενοι στις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και συνεργαζόμενοι με τους πιο αξιόπιστους διεθνείς εταίρους. Έχοντας πλέον πείσει για την αναγκαιότητα της ίδρυσής του και την ανάγκη στήριξής του, προχωρούμε πλέον από τη φάση των διαπραγματεύσεων στη φάση της δημιουργίας του Ταμείου”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Χατζηδάκης: “Τα χρήματα για την ανεργία χρειάζονται τώρα, όχι μετά από 5 χρόνια”

Από Σεπτέμβη και βλέπουμε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση ετοιμάζει αναπτυξιακό πλάνο έως το 2020

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
6