Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τετ α τετ Βελκουλέσκου – Στουρνάρα για… όλα τα τραπεζικά

Φωτογραφία InTime
Φωτογραφία InTime

– Άργησε μερικές ημέρες, όμως η Ντέλια Βελκουλέσκου είναι εδώ για ένα ραντεβού – ορόσημο
– Για τις 10:00 είχε προγραμματιστεί ραντεβού με Τσακαλώτο – Σταθάκη
– Τελικά συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα!
– “Κόκκινα” δάνεια, δόση, αλλά και αδήλωτα εισοδήματα με φόντο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης
– Στη “μάχη” σήμερα και ο Κατρούγκαλος για τα εργασιακά
– Το χρονοδιάγραμμα που θέλουν να τηρήσουν… πιστά στο Μαξίμου
– Όλο το πρόγραμμα των σημερινών διαπραγματεύσεων

Με μια νέα… παρουσία, αυτή της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, “στήνεται” ξανά σήμερα το… τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα πλέον “καυτά” ζητήματα να βρίσκονται στο προσκήνιο: Εργασιακά, “κόκκινα” δάνεια, δόση, αλλά και αδήλωτα εισοδήματα. Όλα αυτά βέβαια με “φόντο” την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η οποία πάει… πακέτο με την -όποια- συζήτηση σχετικά με τη μείωση του χρέους.

Οι στόχοι

Από την πλευρά της κυβέρνησης, όλες οι προσπάθειες έχουν ως στόχο το να… περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τυχόν απώλειες. Η ημερομηνία – ορόσημο είναι η 5η Δεκεμβρίου, ενώ στις 7 Νοεμβρίου υπάρχει ένα ακόμη Eurogroup. Το αργότερο μέχρι τις 5/12 το Μαξίμου θέλει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία όμως για την ελληνική κυβέρνηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρέος. Θέλουν δηλαδή να δουν/ακούσουν μια ξεκάθαρη δέσμευση από την πλευρά των δανειστών για τη μείωση του χρέους.

Με… Ντέλια

Το πρώτο και καθοριστικό ραντεβού είχε οριστεί για τις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Παρούσα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, Ντέλια Βελκουλέσκου, της οποίας η άφιξη είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, με το πρόγραμμά της τελικά να αλλάζει και το ραντεβού να ορίζεται για σήμερα.

Η συνάντηση θα γινόταν στο Χίλτον με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη αντίστοιχα, με τις πληροφορίες να λένε πως η εξέλιξη αυτού του ραντεβού θα δώσει… το στίγμα για τη συνέχεια, ωστόσο η εκπρόσωπος του ΔΝΤ συναντήθηκε με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα συζήτησης όλα τα “καυτά” ζητήματα που σχετίζονται με τις τράπεζες (σ.σ. “κόκκινα” δάνεια, διοικήσεις των τραπεζών κλπ).

Και εργασιακά μέσα στην ημέρα

Το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις θα τεθεί την Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στην ατζέντα της ίδιας ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων για την Κυριακή διαμορφώνεται ως εξής:

– 11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).

– 12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).

– 14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).

– 15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).

– 17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε