Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Και τούρτα και πανό από την ΠΟΕΔΗΝ στην Ηρώδου Αττικού [pics, vids]

Και τούρτα και πανό από την ΠΟΕΔΗΝ στην Ηρώδου Αττικού [pics, vids]

Αφού “μάλωσαν” με την αστυνομία, αφού κατήγγειλαν λογοκρισία και ξυλοδαρμούς, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τελικά έκαναν τα… γενέθλια των δυο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απλά, δεν τα έκαναν μπροστά στο Μαξίμου αλλά στην αρχή της Ηρώδου Αττικού.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25.01.2017) τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ξεκίνησαν από τη Ρηγίλλης την πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Με στόχο να κόψουν… τούρτα και να σηκώσουν πανό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη δεν έχει οριστεί η συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όταν έφτασαν στην οδό Λυκείου, βρήκαν απέναντί τους μια κλούβα, άνδρες και γυναίκες των ΥΜΕΤ, που τους “έκοβαν” το δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Επικράτησε μια μικροένταση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε απόπειρα… λογοκρισίας από τη φρουρά του πρωθυπουργού γιατί, είπε, ότι ήθελαν να ελέγξουν το περιεχόμενο του πανό και τελικά πέρασε μια αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Το γεγονός όμως ότι η αντιπροσωπεία πέρασε αλλά όχι συνοδεία δημοσιογράφων έκανε τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να κάνουν… στροφή, να γυρίσουν πίσω και να βγουν στην αρχή της Ηρώδου Αττικού. Και αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στο αποκλεισμένο Μέγαρο Μαξίμου, έκοψαν την τούρτα και άνοιξαν το πανό τους στην αρχή του δρόμου, για συμβολικούς προφανώς λόγους.

Η τούρτα άκρως ειρωνική, με μια φωτογραφία του πρωθυπουργού με μύτη… Πινόκιο που έγραφε: «2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ψέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα για προσλήψεις – υλικά – ΜΕΘ». Όσο για το πανό, είχε τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε… κενταύρους και τους χαρακτήρισαν «καρεκλοκένταυρους»…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε