Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καϊλή: Προκλητικό να προτείνεται για Νόμπελ ο πρωθυπουργός που στηρίζει Μαδούρο

Εύα Καϊλή

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή καλεί τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών επίσης να σεβαστεί την θέση του ελληνικού λαού για το “Μακεδονικό”.

Έντονα αντέδρασε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή στην κίνηση του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Udo Bullmann, να προτείνει τους κυρίους Τσίπρα και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η κυρία Καϊλή σημειώνει “πως είναι προσβλητικό να προτείνεται για Νόμπελ Ειρήνης ο μόνος Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής χώρας που στηρίζει απροκάλυπτα το αυταρχικό και αιμοσταγές καθεστώς Μαδούρο, εκθέτοντας τους προοδευτικούς χειροκροτητές του στην Ευρώπη”.

Όμως η κυρία Καϊλή δεν μένει μόνο στην ψηφοφορία για τη Βενεζουέλα και τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγκαλεί στην ουσία τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, προκαλώντας τον να απαντήσει τι σημαίνει οι «προοδευτικές δυνάμεις» στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι κάθετα αντίθετο σε αυτήν μαζί με το 80% των Ελλήνων που ο Τσίπρας χαρακτήρισε, πρόσφατα «ακροδεξιούς και λαϊκιστές».

Η Εύα Καϊλή ζητά από τον κ. Μπούλμαν να σεβαστεί τον Ελληνικό λαό στις ανακοινώσεις του και εφόσον στηρίζει ο ίδιος “αυτή την απαράδεκτη Συμφωνία”, να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος την ονομασία «Μακεδονία» βάζοντας τουλάχιστον γεωγραφικό προσδιορισμό σε κάθε αναφορά στην γειτονική μας χώρα.

ΚΙΝΑΛ: Το προοδευτικό προσωπείο του κ. Τσίπρα κατέπεσε και στην Ευρώπη

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Εύα Καϊλή το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μέμφεται τον πρωθυπουργό για την στάση των ευρωβουλευτών του να καταψηφίσουν την ανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμου μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας.

Η Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο.

Σήμερα οι Ευρωβουλευτές του, απόλυτα απομονωμένοι ψήφισαν κατά της αναγνώρισης του Guaidó από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το προοδευτικό προσωπείο τους κατέπεσε και στην Ευρώπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις