Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Καιρίδης: «Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τη μεταναστευτική κρίση του 2015»

Καιρίδης: «Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τη μεταναστευτική κρίση του 2015»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, παραδέχτηκε σήμερα (26.9.2023) ότι οι ροές των μεταναστών προς τη χώρα μας μπορεί να έχουν φτάσει στα ύψη, αλλά διαβεβαίωσε ότι μεταναστευτική κρίση όπως το 2015 δεν πρόκειται να ζήσουμε, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια να μείνουμε μακριά απο αυτή.

Ο Δημήτρης Καιρίδης είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ότι έχουμε διπλασιασμό των ροών μεταναστών ήδη από το 2022 σε σχέση με το 2021 και σημαντική αύξηση μέσα στο 2023.

Πρόσθεσε όμως, ότι δεν είμαστε στα επίπεδα της Ιταλίας σε αριθμό ροών αλλά ούτε και στο κομμάτι της διαχείρισης.

Ο Δημήτρης Καιρίδης επεσήμανε ότι κλειδί στο μεταναστευτικό είναι ο ρόλος της Τουρκίας και η συνεργασία με την γειτονική χώρα, ενώ τόνισε ότι η κατάσταση αφορά και τον ευρωπαϊκό βορρά αν και υπάρχει μεγάλη ολιγωρία από την πλευρά των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διχογνωμία στο εσωτερικό κυβερνήσεων όπως στη Γερμανία.

Ο υπουργός ότι μεθαύριο Πέμπτη θα έχει συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ίλβα Γιόχανσον, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ η χώρα μας έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό όπως έχει κάνει και η Ιταλία.

Μετακλητοί εργαζόμενοι από το εξωτερικό για εργάτες γης

Από την άλλη ο Δημήτρης Καιρίδης, ανέφερε ότι ο μεταναστευτικός πληθυσμός βαίνει μειωμένος στην χώρα μας, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και υπάρχει μεγάλο ζήτημα στην αγορά εργασίας με τους εργάτες γης.

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια η Ελλάδα να συνάψει διμερείς συμφωνίες με μετακλητούς εργαζόμενους από χώρες όπως η Μολδαβία και η Ινδία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις