Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρίδης προς Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα: «Να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία»

Καιρίδης προς Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα: «Να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία»

Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγιές, είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η συνάντηση έγινε σε ένα εγκάρδιο κλίμα αλληλοκατανόησης.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε: «Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε πλήρως. Είναι θετικό ότι έχουμε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση γενικότερα και με την Ελλάδα ειδικότερα».

Απευθυνόμενος δε προς τον Τούρκο πρέσβη πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τη συνεργασία της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι κράτος-κλειδί για τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστευτικών ροών, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Μάλτα. Ο έλεγχος αυτός, όπως γίνεται σήμερα, χωρίς τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας, έχει αυξημένο και αχρείαστο κόστος. Η συνεργασία μπορεί να φέρει θετικότερα αποτελέσματα με μικρότερη προσπάθεια, αλλά και καλύτερη προστασία τόσο των συνόρων όσο και της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Ερτσιγιές απαντώντας είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά εμπόδια ανάμεσα στους δύο λαούς, όμως πρέπει να ενεργοποιηθούν πάλι τα κανάλια επικοινωνίας. Είμαστε γείτονες και οφείλουμε να καθιερώσουμε μια κουλτούρα συνεργασίας. Το συμφέρον μας δεν είναι στην αντιπαράθεση».

Ο κ. Καιρίδης κλείνοντας τη συζήτηση είπε: «Αν είναι να πω κάτι προς τους Τούρκους γείτονές μας είναι ότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις