Πολιτική

Καιρός: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ιθάκη οι Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Τριαντόπουλος και Βασίλης Παπαγεωργίου

Στην Ιθάκη και σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει χτυπήσει σφοδρά τόσο την Ιθάκη όσο και την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Μεγάλες πλημμύρες στο Καινούργιο

Στο Κιανούργιο, το Λιγόρεμα «φούσκωσε» για μία ακόμη φορά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παρών ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο agrinionews.g,r τόνισε ότι «σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα».

Πλημμύρες στο Αιτωλικό Υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα

Το πολύπαθο Αιτωλικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η «μικρή Βενετία» της Ελλάδας πλημμύρισε μια ακόμη φορά και θύμισε… πραγματική Βενετία., καθώς υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα.

Κάτοικοι κάλεσαν την πυροσβεστική και ενημερώθηκαν ότι μόνο σακιά με άμμο θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το etoliko.gr, οι δρόμοι που βγαίνουν στην “εσωτερική περιμετρική” είχαν πλημμυρίσει.

Χθες βράδυ κόπηκε και το ρεύμα αρκετές φορές και σήμερα το πρωί καταστήματα του κεντρικού δρόμου δεν έχουν ακόμη ρεύμα.

aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στα «κάγκελα» τα κόμματα μετά την έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων
Οι κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλούν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις – Παραίτηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνδικαλιστική μαφία» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη
Γιάννης Παναγόπουλος 6
Πώς η «Διαφάνεια» του Αλέξη Τσίπρα θα «παρακολουθεί» τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος - Επτά παραδείγματα
Σκοπός της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, είναι να οργανώσει, να ενοποιήσει και να καταστήσει πραγματικά αξιοποιήσιμη την ήδη διαθέσιμη πληροφορία
Αλέξης Τσίπρας
Μαρινάκης στο 12ο briefing για τους πολίτες: Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, την ανεργία, την ψήφο των αποδήμων, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα θέματα
Παύλος Μαρινάκης
«Φαγωμάρα» δίχως τέλος στο ΠΑΣΟΚ: Αντιπαράθεση Καββαθά και Χρηστίδη στη Βουλή για τις συλλογικές συμβάσεις - «Μειώνετε τους μικρομεσαίους με όσα λέτε»
«Όποτε μας συναντάτε λέτε πως μας στηρίζετε και εδώ να λέτε πως εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Γιώργος Καββαθάς
Οργισμένη (πάλι) η Κωνσταντοπούλου: Η Νέα Δημοκρατία να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία, ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα του ολοκληρωτισμού
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται» και αποφεύγει τη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου