Πολιτική

Καιρός: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ιθάκη οι Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Τριαντόπουλος και Βασίλης Παπαγεωργίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Ιθάκη και σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει χτυπήσει σφοδρά τόσο την Ιθάκη όσο και την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Μεγάλες πλημμύρες στο Καινούργιο

Στο Κιανούργιο, το Λιγόρεμα «φούσκωσε» για μία ακόμη φορά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παρών ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο agrinionews.g,r τόνισε ότι «σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα».

Πλημμύρες στο Αιτωλικό Υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα

Το πολύπαθο Αιτωλικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η «μικρή Βενετία» της Ελλάδας πλημμύρισε μια ακόμη φορά και θύμισε… πραγματική Βενετία., καθώς υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα.

Κάτοικοι κάλεσαν την πυροσβεστική και ενημερώθηκαν ότι μόνο σακιά με άμμο θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το etoliko.gr, οι δρόμοι που βγαίνουν στην “εσωτερική περιμετρική” είχαν πλημμυρίσει.

Χθες βράδυ κόπηκε και το ρεύμα αρκετές φορές και σήμερα το πρωί καταστήματα του κεντρικού δρόμου δεν έχουν ακόμη ρεύμα.

aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυγερινοπούλου για δημοσίευμα για «Χωριάτικο»: Αθέμιτη στοχοποίηση της οικογένειάς μου – Δεν έχω την παραμικρή σχέση
Δημοσίευμα εμπλέκει τον πρώην σύζυγο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σε offshore εταιρεία, στην οποία φέρεται να είναι μέτοχος μαζί με τη σύζυγο του Άγγελου Γιαννακόπουλου
Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Μητσοτάκης για το ελληνικό FBI: «Υποκριτές όσοι αναρωτιούνται γιατί έχουμε τόσες αποκαλύψεις» – Σφοδρά πυρά κατά της αντιπολίτευσης
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός - Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ ετησίως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - «Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν πλάτη σε κυκλώματα δεν έχουν θέση στη Διοίκηση»
Μητσοτάκης, εκδήλωση για ελληνικό FBI
Διπλή επίθεση Πιερρακάκη σε Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ: «Ο μεγάλος πατερούλης των funds» και τα πυρά για τον «εύκολο λαϊκισμό»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τους servicers και την απόσυρση του άρθρου 23 - «Μπορεί να αλλάζετε ομιλίες και συνθήματα, δεν μπορείτε να αλλάξετε τα ΦΕΚ», το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κουφονικολάκου κατά Μητσοτάκη: «Έχουμε ρεκόρ διαφθοράς και μεθοδευμένη προσπάθεια κανονικοποίησής της»
Σφοδρή κριτική της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ για την ΑΑΔΕ, την υπόθεση «Χωριάτικο» και τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς - Ερωτήματα για τον Γιώργο Πιτσιλή και αιχμές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεώνη Κουφονικολάκου, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για Κασιδιάρη: «Οι πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλήρως εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής»
Σφοδρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον πρώην πρωθυπουργό - «Οι αριστεροί είναι μάγοι στο να αντιστρέφουν την πραγματικότητα», ανέφερε
Γιώργος Φλωρίδης
Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Όσο και να προσπαθεί να ταΐσει τον κόσμο με «πίτσες» και «χωριάτικα», ο ελληνικός λαός γνωρίζει
Σκληρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά - «Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί πως έχουν οι Έλληνες», τονίζει, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση υποχωρήσεις έναντι της Άγκυρας
Μητσοτάκης και Σαμαράς 23