Πολιτική

Καιρός: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ιθάκη οι Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Τριαντόπουλος και Βασίλης Παπαγεωργίου

Στην Ιθάκη και σε περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει χτυπήσει σφοδρά τόσο την Ιθάκη όσο και την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Μεγάλες πλημμύρες στο Καινούργιο

Στο Κιανούργιο, το Λιγόρεμα «φούσκωσε» για μία ακόμη φορά προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και από τις βραδινές ώρες στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και με την αρωγή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παρών ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο agrinionews.g,r τόνισε ότι «σε όλο το εύρος του Δήμου έχουν αναφερθεί μικροπροβλήματα και καταπτώσεις. Είμαστε επί ποδός από τη νύχτα, ωστόσο η περιοχή του Καινουρίου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ζήτημα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια από την υπερχείλιση των ρεμάτων. Δέχθηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού η περιοχή. Προβλήματα υπάρχουν επίσης στο Κάτω Κεράσοβο και την Νερομάνα».

Πλημμύρες στο Αιτωλικό Υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα

Το πολύπαθο Αιτωλικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η «μικρή Βενετία» της Ελλάδας πλημμύρισε μια ακόμη φορά και θύμισε… πραγματική Βενετία., καθώς υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα.

Κάτοικοι κάλεσαν την πυροσβεστική και ενημερώθηκαν ότι μόνο σακιά με άμμο θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με το etoliko.gr, οι δρόμοι που βγαίνουν στην “εσωτερική περιμετρική” είχαν πλημμυρίσει.

Χθες βράδυ κόπηκε και το ρεύμα αρκετές φορές και σήμερα το πρωί καταστήματα του κεντρικού δρόμου δεν έχουν ακόμη ρεύμα.

aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko aitoliko

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Στρασβούργο σήμερα, παρουσία Ανδρουλάκη, η υπόθεση των υποκλοπών: Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Το newsit.gr, δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιχείρησε να εξηγήσει περισσότερο την κατάσταση και όλα τα τελευταία δεδομένα στους Ευρωβουλευτές
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον σύλλογο εργαζομένων επιθεώρησης εργασίας, στην Βουλή, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Συγκάλυψη βλέπουν οι πολίτες στα Τέμπη
Παρότι οι μισοί πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το έργο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν βλέπουν κάποιον πολιτικό αρχηγό που θα τα κατάφερνε καλύτερα
Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης 18
Συνάντηση Μητσοτάκη με Τασούλα και συμμετοχή στο Athens Alitheia Forum την Τετάρτη
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για την τακτική μηνιαία ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα λάβει μέρος σε συζήτηση για την ψηφιακή διακυβέρνηση
Μητσοτάκης και Τασούλας
Νικήτας Κακλαμάνης: Στην Κύπρο στις 20 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βουλής, σε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού
Εγκαινιάζοντας την έκθεση «SECTOR 2: ΛΕΥΚΩΣΙΑ» στο Καπνεργοστάσιο, μίλησε για πράξη αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό και προανήγγειλε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Λευκωσία
Νικήτας Κακλαμάνης
Αντιπαράθεση Βορίδη με Μεϊκόπουλo, Μάντζο και Ηλιόπουλο για έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ: ««Σήμερα το βλέπω, όπως κι εσείς» είπε ο πρώην υπουργός
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», ενώ ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε
Βορίδης, Μεϊκόπουλος, Μάντζος και Ηλιόπουλος
Στο θέατρο «Παλλάς» ο Νίκος Ανδρουλάκης: Παρακολούθησε την παράσταση για τον Αντώνη Καλογιάννη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε τη μουσική παράσταση προς τιμήν του μεγάλου ερμηνευτή και, σε ανάρτησή του, εξήρε τη συμβολή του στο πολιτικό και έντεχνο ελληνικό τραγούδι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την παράσταση για τον Αντώνη Καλογιάννη (Πηγή φωτογραφίας: Facebook