Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κακλαμάνης: Τα μεγάλα ψέματα του Πρωθυπουργού για τα έσοδα από φοροδιαφυγή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλη διάσταση μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των επίσημων στοιχείων που έστειλε στην Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, διαπιστώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος σχετικά με τα έσοδα από την φοροδιαφυγή.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ενώ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής έχει αναφέρει πως ότι “ήδη από τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, από τους ελέγχους στις offshore, στα εμβάσματα εξωτερικού, στα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που κατέχουν μεγάλο πλούτο, υπάρχουν βεβαιωμένα ποσά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ” αυτά από τα στοιχεία που απέστειλε η υφυπουργός Οικονομικών αποδεικνύεται ένα “μεγάλο ψέμα”.

Καθώς η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην απάντησή της πληροφορεί τη Βουλή πως τα “βεβαιωθέντα πρόστιμα από τις λίστες Λαγκάρντ-Μπόγιαρνς, εμβάσματα και offshore 555.685.564,24 ευρώ (50% περίπου λιγότερα από όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός) και εισπραχθέντα (μόλις) 80.030.901,42 ευρώ!

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης επίσης υπενθυμίζει πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναφέρει στην Ολομέλεια για το λαθρεμπόριο των καπνικών πως “μόνο το 2016 πήγαν στα 557 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τους ελέγχους στα τελωνεία” ενώ η υφυπουργός στην επίσημη απάντησή της αναφέρει πως “τη διετία (!) 2015-16 συνολικά για το λαθρεμπόριο -όχι μόνο των καπνικών αλλά και των πετρελαιοειδών και των αλκοολούχων- βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 611.707.082,81 ευρώ (περίπου όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός για ένα χρόνο και μόνο για τα καπνικά) και εισπράχθηκαν (μόλις) 31.192.603,42 ευρώ!”

Την διάσταση αυτή σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης λέγοντας πως «ή ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό ή η κα Παπανάτσιου τον υπονομεύει και ο Πρωθυπουργός πρέπει να την απολύσει άμεσα…”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε