Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καλαμαριά: Ένταση μεταξύ ΠΑΜΕ και αστυνομίας κατά την αποχώρηση Μητσοτάκη (video)

Καλαμαριά: Ένταση μεταξύ ΠΑΜΕ και αστυνομίας κατά την αποχώρηση Μητσοτάκη (video)

Στην Καλαμαριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσκεψη Πρωθυπουργού  στον συγκεκριμένο δήμο. Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του εκ Τραπεζούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Ωστόσο, κατά την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το δημαρχείο Καλαμαριάς, επικράτησε ένταση, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να κινηθούν αιφνιδιαστικά προς το αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού.

Δείτε βίντεο του thestival από τη στιγμή της έντασης:

Αστυνομικοί της Ασφάλειας και στη συνέχεια των ΜΑΤ απέκοψαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, διευκολύνοντας την πομπή του Πρωθυπουργού να αποχωρήσει.

Μητσοτάκης – Καλαμαριά: Κατάθεση στεφάνου και επαφές με τοπικούς φορείς 

Νωρίτερα, και μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του εκ Τραπεζούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνο, τον οποίο συνεχάρη και για το έργο της Μητρόπολης. 

«Τιμούμε τον αγώνα για την ιστορική δικαίωση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.  

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Στις επαφές του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της Καλαμαριάς, εξετάστηκαν θέματα όπως η διάνοιξη της οδού Πόντου, η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, το Παλατάκι.

Δείτε και ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook για την επίσκεψή του στην Καλαμαριά:

 

  

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις