Πολιτική

Καλαμάτα: Σε δυο εκθέσεις στο Μέγαρο Χορού ο Παυλόπουλος

Την έκθεση με τα ζωγραφικά έργα Παπαλουκά και Θεοχαράκη και θέμα το Άγιο όρος, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο studio του Μεγάρου χορού Καλαμάτας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ.Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του εικαστικού εργαστηρίου της ΦΑΡΙΣ Παναγιώτη Λαμπρινίδη και έγραψε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τις εντυπώσεις του στο βιβλίο της έκθεσης. ‘Όπως σχολίασε ο ίδιος, πίνακας του Παπαλουκά υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει το messinialive την ξενάγηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και αρκετοί προσκεκλημένοι, προσωπικοί φίλοι του Προέδρου από τα παλιά και κυρίως αυτοδιοικητικοί αλλά και υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επικείμενες εκλογές.

paulopoulos

Η έκθεση ζωγραφικών έργων παρουσιάζει πολλά έργα του δασκάλου Παπαλουκά και του μαθητή Θεοχαράκη με κοινή αφετηρία έμπνευσης το Άγιο όρος και θα λειτουργεί μέχρι και την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την έκθεση με θέμα “Φάροι, φανοί, μνημεία μνήμες”, που πραγματοποιείται στην είσοδο του μεγάρου χορού Καλαμάτας από την υπηρεσία νεότερων μνημείων και τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και νοτίου Ιονίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας

Κατά την περιήγηση του προέδρου στην έκθεση ακούστηκαν κλάματα βρέφους από τα δίδυμα παιδιά του δημοσιογράφου Κώστα Γαζούλη με τον πρόεδρο να σπεύδει πάνω από το καρότσι να τα ηρεμήσει ως παππούς και ο ίδιος, χαρίζοντας μία όμορφη ανθρώπινη στιγμή!

Πηγή: messinialive

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων – Παρέστη στον αγιασμό και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές
Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στους ανανεωμένους χώρους του σχολείου βλέποντας τις εργασίες και τις βελτιώσεις που έχουν υλοποιηθεί τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους χώρους υγιεινής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Δημοτικό Ανω Λιοσίων
Η ΕΛ.Α.Σ. μετά τη ΔΕΘ περνά στη δεύτερη φάση: Οικονομία, ψηφοδέλτια και κάλπη στο προσκήνιο
Με την ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση, ο πρώην πρωθυπουργός περνά από τις εξαγγελίες στην οργανωτική και εκλογική προετοιμασία - Η μάχη της αξιοπιστίας, τα ψηφοδέλτια και η δύσκολη σχέση με το ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 11
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης για το δείπνο της UNESCO – Καλεσμένη και η Άννα Βίσση
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσία της Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τη σημαντική εκδήλωση της UNESCO
(Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 37
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030»
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «ένα συνεκτικό σχέδιο για καλύτερα εισοδήματα, ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη»
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στα πλαίσια της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
6