Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κάλαντα” Παυλόπουλου στην… Τουρκία! [pics, vid]

Παυλόπουλος Τουρκία κάλαντα

Σύλλογοι και χορωδίες βρέθηκαν το Σάββατο (23.12.2017) στο Προεδρικό Μέγαρο για να πουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά τελικά τα “κάλαντα” τα έψαλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην… Τουρκία!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε ένα δώρο. Ένα βιβλίο για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και μάλιστα στην ίδια αίθουσα όπου έγινε ο… ιστορικός “καυγάς” του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν έχασε την ευκαιρία, λοιπόν, να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στην Τουρκία.

«Το θυμίζουμε όχι για να αντιπαρατεθούμε αλλά για να διευκρινίσουμε πάντα ότι αυτή η Συνθήκη είναι η βάση της φιλίας μας και της καλής γειτονίας μας με τον φίλο γειτονικό λαό, δίπλα μας, που πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά αλλά πάντοτε να στηριζόμαστε σε κανόνες», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε το απόσπασμα

Ήταν η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις» που έψαλε τα Βυζαντινά κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του προσέφερε μια εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάνης.

Τα κάλαντα στον Πρόεδρο

Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε από παιδικές φωνές και μελωδίες απ’ όλη την Ελλάδα. Και με ευχές για ευημερία και ευτυχία.

Αρχικά, ο κ. Παυλόπουλος άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά. Στη συνέχεια, στη Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων και δίπλα στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δέχθηκε μια προς μια τις χορωδίες και τους παραδοσιακούς συλλόγους ανταλλάσσοντας ευχές και δώρα.

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα και χοροί της Κρήτης από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, οι οποίοι με τις μαντινάδες τους εξήραν το ήθος και την προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα.

Έστειλαν κι εκείνοι τα δικά τους μηνύματα προς την γείτονα Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υπενθύμισαν τη φράση του Έλληνα Προέδρου προς τον Τούρκο ομόλογό του, ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Απευθυνόμενοι προς τον κ. Παυλόπουλο τόνισαν, ότι ο λόγος του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, «μας έκανε υπερήφανους».

Καλούδια και ευχές

Παράλληλα, προσέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, καθώς επίσης μια κρητική κατσούνα, ένα παραδοσιακό μαντήλι και τέλος ένα κρητικό μαχαίρι, με χαραγμένη τη σημερινή ημερομηνία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος αφού τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και «καλές γιορτές», τους ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Ανώγεια τον περασμένο Αύγουστο. Όπως σημείωσε φέρνουν αέρα ειρήνης μαζί τους από τα Ανώγεια και τους παρότρυνε να κρατήσουν ψηλά την παράδοση του τόπου μας.

Ακολούθησαν κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από την Παιδική Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αμέσως μετά από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Μελισσίων -Εργαστήριο Θρακιώτικης Παράδοσης και τέλος από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία και με όλους τους δημοσιογράφους, φωτογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους και στις οικογένειές τους υγεία και ευτυχία.

Πηγή, Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις