Πολιτική

Καλαντζάκου: Παρέμβαση για τις γυναίκες που “αξίζουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας”

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες, 21 Μαΐου, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η εκδήλωση του Συλλόγου για τον εορτασμό του «Έτους Γυναίκας Δικηγόρου» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Επαγγέλλομαι γυναίκα – είμαι δικηγόρος». Όσα είπε η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.

Στην ομιλία της με θέμα τη συμμετοχή της γυναίκας δικηγόρου στις συλλογικές δράσεις, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, Δικηγόρος Αθηνών, κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη, που διατέλεσε επί 25 χρόνια μέλος του Δ.Σ. και επί δύο θητείες αντιπρόεδρος του ΔΣΑ καθώς και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, αναφέρθηκε στις σημαντικές κατακτήσεις των γυναικών δικηγόρων στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο. Ωστόσο, επισήμανε η κ. Καλαντζάκου, ενώ οι γυναίκες δικηγόροι έχουν επιτύχει την επαγγελματική καταξίωση και αποτελούν την πλειοψηφία των δικηγόρων σήμερα, εξακολουθούν να μην έχουν ανάλογη εκπροσώπηση στα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Καλαντζάκου

Η ομιλία της Ιωάννας Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη

Η κ.Καλαντζάκου παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για την περιορισμένη γυναικεία εκπροσώπηση στα διοικητικά σώματα των συλλογικών φορέων και ανέλυσε τα προβλήματα και την έλλειψη χρόνου και υποστήριξης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες στη σταδιοδρομία και την κοινωνική δράση τους. Η δημιουργία υποστηρικτικών δομών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, και η οικογενειακή επιδοματική πολιτική, υπογράμμισε η κ.Καλαντζάκου, είναι απολύτως αναγκαίες για την κινητροδότηση των εργαζόμενων γυναικών να αποκτήσουν οικογένεια, αλλά και να ασχοληθούν ενεργά με τον συνδικαλισμό και την πολιτική, ώστε να περιοριστεί το σημερινό δημοκρατικό έλλειμμα στην εκπροσώπησή τους.

kallantzakou

Αναφερόμενη σε παραδείγματα γυναικών δικηγόρων, που υπήρξαν διακεκριμένα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η κ.Καλαντζάκου τόνισε ότι οι γυναίκες που διεκδικούν συλλογικές και πολιτικές θέσεις έχουν αποδείξει ότι τιμούν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και ότι ανταποκρίνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν. «Για μία γυναίκα», κατέληξε η κ.Καλαντζάκου, «είναι δύσκολο να αποφασίσει να αφιερώσει μέρος του χρόνου που …δεν έχει στην ενασχόληση με τη συνδικαλιστική και συλλογική δράση. Όσες το κάνουν αξίζουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξή μας!».

* Η Ιωάννα Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη είναι δικηγόρος, τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφια βουλευτής με την Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα, Β’ Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21