Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καλείται το ΕΣΡ για λογοδοσία στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Καλείται το ΕΣΡ για λογοδοσία στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Το ΕΣΡ καλείται την ερχόμενη Πέμπτη να λογοδοτήσει για το έργο του στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με «αιχμή» προφανώς των διαδικασιών που έχει κάνει για τον διαγωνισμό αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε χθες από την Διάσκεψη των Προέδρων μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και η οποία έγινε αποδεκτή.

Ο διορισμός των μελών της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ έγινε μετά από πολύμηνες διαδικασίες από την Διάσκεψη των Προέδρων και η οποία είχε λάβει τον χαρακτήρα του πολιτικού γόρδιου δεσμού μια και ήταν δύσκολο να επιτευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 4/5 των μελών της ΔτΠ καθώς η αντιπολίτευση «μπλόκαρε» την εκλογή σε «απάντηση» του τρόπου που η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Να υπενθυμίσουμε πάντως, σε ότι αφορά το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που μετά την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να κάνει το ΕΣΡ, πως χθες κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ηγεσίας της άλλης ανεξάρτητης αρχής, της ΕΕΤΤ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της επισήμαναν ότι τεχνικά είναι σωστό πρώτα να τελειώσει η δημόσια ευρωπαϊκή διαβούλευση για το «Μέρισμα 2» που θα καθορίσει ουσιαστικά ποιο θα είναι το ελεύθερο φάσμα για την εκπομπή τηλεοπτικών σταθμών και μετά να οριστεί ο αριθμός των ιδιωτικών καναλιών που θα μπορούν να εκπέμψουν. Μια διαδικασία που όπως σημείωσαν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2018.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε