Πολιτική

Καλό… Ιούνιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων – Κατηγορώ Μουζάλα σε ΚΕΕΡΦΑ, ΜΚΟ και διεθνή ΜΜΕ

Νέους «στόχους» έβαλε ο Γιάννης Μουζάλας για την διαχείριση του προσφυγικού. Από το Πάσχα πάμε καλοκαίρι, αφού όπως είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μέχρι τον Ιούνιο θα γίνει η εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, σε σχετικά αξιοπρεπείς συνθήκες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από αναβολή σε… αναβολή το πάει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για το πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς η μία μετά την άλλη πρόβλεψη που ανακοινώνει στην Βουλή καταπίπτει.

Χαρακτηριστικά από τις «δεσμεύσεις» που ο ίδιος έθετε, λέγοντας ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα, σήμερα Παρασκευή (13.05.2016) απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη είπε πως «στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένα κέντρα και αφού πάρει “μορφή το χάος” θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και ποιοι να μείνουν»!

Ο Γιάννης Μουζάλας υπολόγισε τους «εγκλωβισμένους» αυτή τη στιγμή σε περίπου 60.000 και επεσήμανε πως είναι μια «οξεία κατάσταση», καθώς όπως είπε για την Ελλάδα αυτός ο αριθμός είναι τηρουμένων των αναλογιών σαν να πήγαιναν στην Γερμανία σε ένα μήνα 580.000 άνθρωποι.

Προανήγγειλε, επίσης, τη δημιουργία νέου Κέντρου Φιλοξενίας χωρίς όμως να αποκαλύπτει το πού, παρά μόνο λέγοντας πως θα είναι ένα καλό κέντρο όπως του Σκαραμαγκά που «εργαζόμαστε καθημερινά να γίνει καλύτερο και το οποίο δημιουργήθηκε για να μειωθεί το πρόβλημα στον Πειραιά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας όμως κατηγόρησε διεθνή ΜΜΕ και της ΚΕΕΡΦΑ ότι δημιουργούν επικοινωνιακή αναστάτωση στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, όπως στο Ελληνικό. «Βγαίνει μία ανακοίνωση από την ΚΕΕΡΦΑ ότι στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται 3.000 άνθρωποι, είναι 1.000 σε απεργία πείνας και υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας. Έτρεξα να δω τι ακριβώς συμβαίνει – γιατρός είμαι. Υπήρχαν 30 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους 3.500 πρόσφυγες και κανείς δεν κάνει απεργία πείνας. Φώναξα τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσα, όμως την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για επιδημίες στην Ελλάδα και απεργία πείνας. Να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση των θεμάτων».

Απαντώντας στις επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη σχετικά με «περίεργους ανθρώπους…» και «ΜΚΟ που δημιουργούν κατάσταση μέσα στους πρόσφυγες δημιουργώντας τους την εντύπωση ότι την επόμενη ημέρα θα φύγουν αποτέλεσμα να προκύπτουν εντάσεις», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι διεξάγεται έλεγχος στις ΜΚΟ που εμπλέκονται με τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Η εμπλοκή τους είναι απαραίτητη και θα υπάρχει ρόλος που θα ανατεθεί στις ΜΚΟ» είπε, ενώ για τη χρηματοδότησή τους τόνισε πως «τα χρήματα που έχουν δοθεί στη χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Οι ΜΚΟ έχουν λάβει περίπου 100 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους» και επεσήμανε πως «θα πρέπει κάνουμε έλεγχο, για το τι γίνεται, αν γίνεται πάρτι με αυτά τα λεφτά ή πάνε για εκεί που προορίζονται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 7
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16