Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καλοδεχούμενες από τη Νέα Δημοκρατία οι εξαγγελίες Τσίπρα

Καλοδεχούμενες από τη Νέα Δημοκρατία οι εξαγγελίες Τσίπρα

«Καλοδεχούμενες» χαρακτηρίζουν στη ΝΔ τις εξαγγελίες Τσίπρα με σκωπτικό, βέβαια, τρόπο, καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός σύρεται πίσω από το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και το αντιγράφει λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από την οδό Πειραιώς εντοπίζουν την κριτική τους όχι στην ουσία των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά στη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσής τους και στα πεπραγμένα της στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της.

Ειδικά για το δεύτερο, στη Νέα Δημοκρατία λένε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη κι ότι η υπερφορολόγηση ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή κι όχι των εταίρων.

Ως προς το πρώτο, πέραν των προφανών προεκλογικών λόγων, στη ΝΔ βλέπουν ξεκάθαρα μια προσπάθεια από το Μαξίμου προκειμένου ν’ αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Πολάκη και το κότερο Παναγόπουλου. Επισημαίνουν, εξάλλου, ότι ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα από τη στιγμή που δεν συναινεί με την τροπολογία της ΝΔ, αλλά κι ότι η εκδοχή της μείωσης του αφορολόγητου από την 1.1.2020 θα οδηγήσει σε ακύρωση της παροχής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για 13η σύνταξη.

Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε επιδοματική πολιτική κι απλώς φέρνει για προφανείς, προεκλογικούς λόγους πιο κοντά στις κάλπες και την… άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το δεύτερο σκέλος του πακέτου μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά το 2020, άρα δηλαδή τον προϋπολογισμό που θα κληθεί να ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση, οπότε θα κληθεί να τοποθετηθεί εάν δεσμεύεται από αυτό ή όχι.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει ούτως η άλλως ραντεβού με τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, καθώς το απόγευμα ανοίγει η αυλαία της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται ν’ αντιπαρατεθεί εφ’ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι οι αποψινές πρωτολογίες τους θα είναι ουσιαστικά τα προεόρτια για τη μεγάλη σύγκρουση των αρχηγών πριν από την ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής.

Από τη Χαλκίδα όπου περιόδευσε χθες, ο κ, Μητσοτάκης τόνισε ότι «η χώρα είναι έτοιμη για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» και πως «το διακύβευμα των εκλογών είναι σημαντικό, με τη ΝΔ να βάζει ως προτεραιότητες τη μείωση των φόρων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Προανήγγειλε, εξάλλου, τη σύγκρουσή του με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, δηλώνοντας ότι «θα μας δοθεί η ευκαιρία τις επόμενες τρεις ημέρες να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης, ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τους Πολάκηδες, ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω», όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις