Πολιτική

Καλογήρου κατά Αλιβιζάτου για κόμμα Κασιδιάρη: «Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία», τονίζει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, για τη δήλωση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, ότι η Κουμουνδούρου κράτησε «μικρόψυχη» στάση, επειδή δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο.

«Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει μικρόψυχη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την εφαρμογή μιας τροπολογίας με την οποία διαφώνησε στη Βουλή, καταθέτοντας δική του πρόταση», δηλώνει ο κ. Καλογήρου.

«Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί γιατί η τηλεφωνική του κλήση για να επισημάνει την ιδέα του κοινού υπομνήματος με τη ΝΔ έγινε τις ημέρες που η Κυβέρνηση νομοθετούσε για τρίτη φορά αλλάζοντας την αρμοδιότητα του τμήματος και που ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος, είχε δημόσια καταγγείλει παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του με προσφορά μάλιστα και ανταλλαγμάτων.

»Η εγκληματική δραστηριότητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικτη καθώς έχει αναγνωριστεί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική ακροδεξιά, αναλαμβάνοντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλίες μ’ αυτούς που παρακολουθούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους.

»Καλό θα είναι να περιμένουνε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σήριαλ των νομοθετικών ερασιτεχνισμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσαν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστική ακροδεξιά.

Μέχρι τότε, ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία», καταλήγει ο Μιχάλης Καλογήρου.

«Μικρόψυχο το επιχείρημα του Τσίπρα»

Μιλώντας χθες Τρίτη (2.5.2023) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, χαρακτήρισε «μικρόψυχο» το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορούσε να καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη επειδή δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιβιζάτο, η πρωτοβουλία για το υπόμνημα ξεκίνησε ώστε να το καταθέσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τελικά μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το κατέθεσαν. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115