Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Καλογρίτσας: Ο Παππάς, η Βουλγάρα καφετζού, ο Στάλιν και το νέο sms

Καλογρίτσας: Ο Παππάς, η Βουλγάρα καφετζού, ο Στάλιν και το νέο sms

Ένα ακόμα sms  σχετικά  για το πως θα γινόταν το “μοίρασμα” των μετοχών του SYRIZA CHANNEL κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Φέρεται να επιμένει στον ισχυρισμό του ότι στο εγχείρημα αυτό ήταν “μπροστινός” και ότι θα κατείχε τις μετοχές στην ουσία του Νίκου Παππά.

Χρ. Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός. 

Δημ. Μαρκόπουλος: μπροστινός; Ποιων; 

Χρ. Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους. 

Δημ Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. 

Χρ. Καλογρίτσας: είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Ο μάρτυρας, φέρεται να έχει καταθέσει πως χθες μετά την αμφισβήτηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την μνήμη του να δουλέψει δυνατά και σαν να του  ήλθε χθες στον ύπνο του ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον  Λιανό. Στη CCC», συμπληρώνοντας ότι η μνήμη του όμως είναι λίγο πεσμένη και ότι  θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να ανέφερε στον μάρτυρα ότι «εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν “μπροστινός”. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά Και ο κ. Καλογρίτσας της απάντησε ότι για τα 8 εκατ ευρώ , θα σας απαντήσω…

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι στον φάκελο της υποψηφιότητας που είχε καταθέσει ο υιός του Βλαδήμηρος Καλογρίτσας με ημερομηνία 4/7/2016, σε υπεύθυνη δήλωση έχει δηλώσει ότι “τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ θα καλυφθούν 100% από είδη εισπραχθέν τίμημα από πωλήσεις μετοχών μου, προς απόδειξη των οποίων υποβάλλω τις συμβολαιογραφικές πράξεις αγοροπωλησίας τους. Οι σχετικές αγοροπωλησίες θα δηλωθούν στην φορολογική δήλωση 2016 που θα υποβληθεί το 2017”.

Ο Νίκος κοιμόταν στο σπίτι μου

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει απαντήσει και στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός είδε όλους τους ενδιαφερόμενους για την αδειοδότησή τους λέγοντας πως  άρα  αυτό σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. Είχα κι έναν γιατρό για το σάκχαρο. Το φοβόταν και εξεταζόμασταν μαζί».

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να χώρισε την υπόθεση σε επτά περιόδους. Η πρώτη, από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η δεύτερη  είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ’ αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη φάση  είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς.  Η τέταρτη φάση, είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα. Η πέμπτη,  είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. 

Και συμπλήρωσε πως από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία» 

Ένταση για τον Στάλιν

Από την συνεδρίαση πάντως, και σήμερα δεν απουσιάζει η ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην ασθενή του μνήμη σχετικά με την ύπαρξη του sms  για το μοίρασμα των μετοχών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης φέρεται να του είπε “να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα”.  Ο κ. Μαρκόπουλος της Ν.Δ αντέδρασε λέγοντας ότι ο Παύλος Πολάκης “θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει” και τον Χρήστο  Καλογρίτσα να λέει “Κύριε Μαρκόπουλε ο κ. Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια”.​

Η ώρα των ερωτήσεων 

Πρώτος ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ο οποίος τον ρώτησε σχετικά με τις αναφορές που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν με την CCC και αφορούσαν το  «White House» και «White Porscha» κατά την περίοδο της αποστολής των 3 εκατ. ευρώ από την CCC στην ΤΟΞΟΤΗΣ.

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε ότι στο Μαξίμου είχε πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους, συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς, τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους… και ερωτηθείς εάν είχε συναντήσεις για την τηλεοπτική άδεια ανέφερε πως συναντήθηκα και για αυτές.

Θ. Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;
Χρ. Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».
Θ. Πλεύρης: Το white porscha;
Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».
Θ. Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομά σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;
Χρ. Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα…
Θ. Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο κ. Παππάς;
Χρ. Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.
Χρ. Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;
Θ. Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα… το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος.
Θ. Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;
Καλογρίτσας: Το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.
Χρ. Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;
Θ. Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει εάν θεωρεί ότι σε αυτό το εγχείρημα υπήρχε εμπλοκή και του ίδιου τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο να φέρεται ότι απάντησε  πως ο  Νίκος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή.

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, δεν θέλησε να απαντήσει εάν έστω σε αυτές τις συνομιλίες που είχε με τον Νίκο Παππά για την αδειοδότηση είχε γίνει χρήση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας “αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψαμε. Ο Πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης – Χρηστος είναι φιλία. Το πρωθυπουργός – Χρήστος είναι τιμή….».

Ο κ. Καλογρίτσας ρωτήθηκε και για τις συναντήσεις με τους κ.κ. Μαρινάκη και Κοντομηνά και φέρεται να απάντησε:

Θ. Πλεύρης: Συναντήσατε με πρωτοβουλία Παππα τον Κοντομηνά και Μαρινάκη;

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι

Θ. Πλεύρης: Όσα λεει ο Μαρινάκης στον Χατζηνικολάου και ο Κοντομηνάς στον Άλφα ειναι αλήθεια

Χρ. Καλογρίτσας: Ναι

Θ. Πλεύρης: Τις συναντήσεις τις οργάνωσε ο Παππάς ή εσείς χρησιμοποιήσετε το όνομα

Χρ. Καλογρίτσας: Όλα τα οργάνωσε ο Παππάς, εγω έκανα ότι μου έλεγε, άλλωστε αυτοί ενδιαφέρονταν για κανάλι

Θ. Πλεύρης: Τον Αρτεμίου τον είδατε για τις τηλεοπτικές άδειες

Χρ. Καλογριτσας: Ναι, εγω, ο Αρτεμίου και Παππάς

Θ. Πλεύρης: Όταν καταθέτατε φακελο για χρηματα και ποθεν εσχες ο παππας γνωριζε οτι αλλοι θα έβαζαν τα λεφτα

Χρ. Καλογρίτσας: Αφορά τους συντόνιζε

ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδομάρτυρας ο Καλογρίτσας

«Ο διακαής πόθος του ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά δεν κρύφτηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής.Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η ομολογία του», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλογρίτσας: «Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά».

Και συνεχίζουν: «Υπενθυμίζουμε ότι ένα ακόμα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού» είναι η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα (4/7/2016, ενάμισι μήνα, δηλαδή, πριν τη συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι και δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του.

Ο κ. Καλογρίτσας, ωστόσο, όπως ο ίδιος έδειξε στην επιτροπή, αγωνιά ιδιαιτέρως για τον συνεταίρο του και σύμβουλο Μητσοτάκη εκείνη την περίοδο, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο αποκάλεσε «παιδί» του. Οψόμεθα…».

Η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 6 το απόγευμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις