Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κάλπες για την ΝΔ! Τι είπε ο Μητσοτάκης αφού ψήφισε [pics]

ΝΔ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 13.05.2018 155.000 μέλη της ΝΔ για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει στο τέλος του έτους.

Στις εκλογές της ΝΔ αναμένεται να εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Ψήφισε και έστειλε… μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και διαμορφώνει μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι, όπου και επέλεξε να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, μία γιορτή, κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος, από τα ίδια ενεργά μέλη της ΝΔ», συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκγς τόνισε πως διαμορφώνεται μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία προκειμένου «να οικοδομήσουμε μία καλύτερα Ελλάδα».

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες αναγνωρίζοντας «τη μεγάλη συνεισφορά τους να κρατιέται ζωντανό το κύτταρο της ελληνικής οικογένειας».

Τα… στατιστικά της ΝΔ

Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο.

Όπως ανέφερε μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο «Φιλελεύθερο» οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις