Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Καμίνης: Ευχάριστη έκπληξη η επιλογή μου – Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση Βενιζέλου

Καμίνης: Ευχάριστη έκπληξη η επιλογή μου – Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση Βενιζέλου

«Δεν είχα συζητήσει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο, δεν το περίμενα» είπε ο Γιώργος Καμίνης για την επιλογή του ως επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ

«Πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη η επιλογή μου και πολύ μεγάλη τιμή. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου αυτό το ενδεχόμενο. Μέριμνα μου ήταν οι Ευρωεκλογές» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Καμίνης σχολιάζοντας για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον χρίσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

«Κάθε στέλεχος που αποφασίζει να μη συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη μας αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης αναφερόμενος στην αποχώρηση Βενιζέλου. «Το ζήτημα είναι αν υπάρχει κάποια απώλεια να την ανακτήσουμε με τις πολιτικές μας κινήσεις και ελπίζω και με τη δική μας παρουσία».

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου αν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τα όσα ακολούθησαν της ανακοίνωσης για την υποψηφιότητα του, που ουσιαστικά έφερε στην έξοδο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Γιώργος Καμίνης είπε «Εγώ δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές. Μου ανατέθηκε αυτή η ευθύνη και θα το πάω μέχρι τέλους. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Είτε ως δήμαρχος, είτε ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή είτε ως υποψήφιος πρόεδρος για το ΚΙΝΑΛ».

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η επιλογή του προσβλέπει στην επανασύνδεση του ΚΙΝΑΛ με τον κόσμο που προσήλθε στις κάλπες το 2017 για την ανάδειξη προέδρου.

Στοίχημα είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων με αριστερή νοοτροπία που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να τους φέρουμε πίσω» είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ «σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών» ενώ σχολιάζοντας τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά παραδέχτηκε ότι εκτός από θετικά είχε και αρνητικά. «Έγιναν σφάλματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε την πρόθεση του κόμματος να μην γίνει συμπλήρωμα της ΝΔ και να έχει αυτόνομη πορεία. «Δεν λέω ότι είναι τα ίδια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν έχω μιλήσει για ίσες αποστάσεις, μιλάμε για δύο διαφορετικές εκδοχές πολιτικές που τις απορρίπτουμε για διαφορετικούς λόγους. Σκοπός είναι να κυριαρχήσουμε στον χώρο μας.

Σε ερώτηση αν η επιλογή του σηματοδοτεί μια επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ήμουν 9 χρόνια δήμαρχος, είδαν πουθενά να συνεργάζομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Εκτίμησε ότι το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές θα είναι πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών. «Με όλον το σεβασμό δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται από την παραμονή ή την αποχώρηση του Βενιζέλου. Το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ πιο σύνθετο» κατέληξε ο Γιώργος Καμίνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις