Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καμμένος: Αντισυνταγματικό να περάσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με 151 ψήφους

Καμμένος

Θέμα αντισυνταγματικότητας στην επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή πλειοψηφία θα θέσει ο Πάνος Καμμένος.

Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση στη Βουλή για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ήδη ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει γνωστό πως θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας εάν για την υπερψήφιση δεν γίνει από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Καμμένος αναφέρει: “Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί Κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;”.

Ήδη χθες 5/2/2019 ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης ανέφερε πως η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ:

«Κύριε Μητσοτάκη, απλά θα καταψηφίσετε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: θα συμφωνήσετε πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί με την οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών; Ή θα στηρίξετε την πρόταση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ για ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα;

Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των ύβρεων. Είναι η ώρα της αλήθειας και όχι της υποκρισίας. Είναι η ώρα να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θα κάνετε κύριε Μητσοτάκη;».

Αύριο στην Επιτροπή, Παρασκευή στην Ολομέλεια το πρωτόκολλο

Η ψηφοφορία αυτή θα είναι “κομβική” για τον Πάνο Καμμένο για κόμη έναν λόγο: Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος -βουλευτής των ΑΝΕΛ, που όμως με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής έκανε γνωστό ότι “προσχωρεί” στον ΣΥΡΙΖΑ– έχει πει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο. Μάλιστα, ο κ. Παπαχριστόπουλος, ρωτήθηκε από το newsit.gr πότε θα υποβάλλει την παραίτησή του και είπε χαρακτηριστικά: «Θα παραιτηθώ μετά την ψήφιση της κύρωσης του πρωτοκόλλου κύρωσης της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η έδρα είναι δανεική. Θα ψηφίζω ό,τι έρχεται στην Βουλή μέχρι την ημέρα της κύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις