Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καμμένος: Δεν πρότεινα εγώ τον Πολύδωρα

Φωτογραφί: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφί: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μπορεί πολλά να έχουν ακουστεί από το περασμένο Σάββατο (29.10.2016) όταν στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε το… “πρόσωπο έκπληξη” που θα πρότεινε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ. Πως δηλαδή τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε ο Πάνος Καμμένος. Αλλά εκείνος το έμαθε από τον πρωθυπουργό.

«Δεν είναι πρόταση Καμμένου. Εγώ το έμαθα αφού είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με τον κ. Πολύδωρα και είχε δεχτεί ο κ. Πολύδωρας» είπε ο υπουργός Άμυνας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (31.10.2016) στην πρωινή εκπομπή εκπομπή του ΑΝΤ1. Δεν έκρυψε ότι χάρηκε με την πρόταση Τσίπρα και πρόσθεσε πως η απόφαση του πρωθυπουργού μπορεί να έχει κόστος για την Αριστερά.

«Εγώ τον Βύρωνα Πολύδωρα, όταν έγιναν οι εκλογές το 1997 για τον πρόεδρο της ΝΔ ήμουν ο μόνος που τον στήριξε» είπε και επανέλαβε ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είναι «η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Βύρων Πολύδωρας ήταν αυτός που έχτισε την ΟΝΝΕΔ από το ’74 και μετά».

Click4more: Χρυσόγονος: Το ΕΣΡ είναι σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Βύρων Πολύδωρας έχει διαγραφή από τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «από τη ΝΔ διεγράφη οποιοσδήποτε διαφωνούσε με αυτό που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε άκρα. Δεν συμφωνούσε με τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. (…) Όσοι δεν ήμασταν της απόψεως να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ εκείνος που έβριζε τον Καραμανλή ως χθες», είπε και ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως αναφέρεται «στον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, αυτούς που ο Κώστας Καραμανλής ονόμαζε άκρα και έλεγε “δεν συνεργάζομαι”. (…) Εγώ θα θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη με πολλή αγάπη και το λέω πραγματικά όχι πολιτικάντικα, ήταν υπουργός Τύπου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο ΕΣΡ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση και να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σημειώνοντας πως η προσπάθεια αλλαγής στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ξεκίνησε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πως οι ΑΝΕΛ είχαν προτείνει τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά η πρόταση δεν πέρασε και έτσι η κυβέρνηση προχώρησε το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δεν περιμένει κανείς να μην υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς της Αριστεράς γιατί δεν είναι ένας άνθρωπος (ο Πολύδωρας) που προέρχεται από την Αριστερά. Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Βύρωνα Πολύδωρα για να βρούμε ένα πρόσωπο που θα αποτελέσει τομή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, δεν είναι κομματική επιλογή, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να φέρει μια απόφαση», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Βύρων Πολύδωρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τις αντιδράσεις από τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «η άβυσσος είναι μεταξύ των Νεοδημοκρατών και της ΝΔ. Η σημερινή ΝΔ και λυπάμαι που το αποφάσισε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να ξεκαθαρίσει αυτό που έκανε ο Σαμαράς, να αλλοιώσει τη ΝΔ με ακροδεξιά στοιχεία, να γίνει συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί την πολιτικοί Σαμαρά. Οι πραγματικοί νεοδημοκράτες, δεν πιστεύω ότι αν γίνει μια μέτρηση, έχουν αντίρρηση για έναν άνθρωπο όπως ο Βύρων Πολύδωρας».

Χαρακτήρισε δε τον Αλέξη Τσίπρα έντιμο άνθρωπο που «δεν τον κρατά κανείς» και ο οποίος «θα πρέπει να σταματήσει την πορεία προς το γκρεμό, της διαπλοκής, της σχέσης πολιτικών με επιχειρηματίες, της προστασίας του ενός κόμματος από το άλλο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε