Πολιτική

Καμμένος: Εκλογές, όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ως πιθανότερο χρόνο για την εκλογική διαδικασία μίλησε για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχθήκαμε» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υποστήριξε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
9
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
51
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χάλκινη εθνική ομάδα πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι, θερμά συγχαρητήρια
«Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ιστορική διάκριση της εθνικής πόλο ανδρών να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 8