Πολιτική

Καμμένος: Εκλογές, όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ως πιθανότερο χρόνο για την εκλογική διαδικασία μίλησε για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχθήκαμε» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υποστήριξε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 8
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 5
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου 5