Πολιτική

Καμμένος: Εκλογές, όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε στον ΑΝΤ1 ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε ένα ρυθμό ανάπτυξης η χώρα» ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές, είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ως πιθανότερο χρόνο για την εκλογική διαδικασία μίλησε για Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχθήκαμε» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υποστήριξε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38