Πολιτική

Καμμένος: Να αναβληθεί η συζήτηση στη βουλή λόγω Τουρκίας

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε και πάλι την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ελέω Τουρκίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το Αγρίνιο τόνισε πως «η κατάσταση στο εθνικό θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του “Σισμίκ” και των Ιμίων, εάν δούμε την σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως εξήγησε ο Πάνος Καμμένος, «προτείναμε την αναβολή της συζήτησης και θα ήταν η καλύτερη λύση, διότι η διεθνής κοινότητα πλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, καθώς και η Ιορδανία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων».

Ακόμη ο κ. Καμμένος είπε ότι «πιστεύω σαν Έλληνας πολίτης και σαν πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πως πρέπει να αποφασίσουμε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή», διότι όπως επεσήμανε, «δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε κοκορομαχία, όταν οι δικές μας θέσεις στηρίζονται από την διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου αντί να κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, να εκδώσουμε ένα κοινό ανακοινωθέν όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση δίνοντας παράλληλα και μία πολύ μεγάλη δύναμη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εγρήγορση».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι «ελπίζω μέχρι αύριο, αντί να κάνουμε ασκήσεις συσπείρωσης στο εσωτερικό πολιτικό χώρο να επιδείξουμε επιτέλους μία εθνικά υπεύθυνη στάση».

Πάντως, όπως συνέχισε, «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι συνεχής η προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη» και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για παραβιάσεις και παραβάσεις, δεν μιλάμε για παρενοχλήσεις. Εάν πραγματώσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελεί πράξη εισβολής».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γειτονικής χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς: Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπονομεύει συνειδητά την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου αποτελούν την επιτομή της woke ατζέντας και της αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 33
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για το Qatargate – «Είμαι στη διάθεση των βελγικών Αρχών»
Ομόφωνη εισήγηση υπέρ της άρσης ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το εις βέρος...
Εξόδιος ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών της ηθοποιού Μάρως Κοντού, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τους 3 νεκρούς πυροσβέστες: Η Πολιτεία τους τιμά και θωρακίζεται απέναντι στην κλιματική κρίση
«Η Πολιτεία τούς τιμά και στέκεται στο πλευρό των οικογενειών τους και δυναμώνει τις δράσεις της ώστε η Ελλάδα να θωρακίζεται όλο και πιο αποτελεσματικά απέναντι στην κλιματική κρίση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
58
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας 5