Πολιτική

Καμμένος: Να αναβληθεί η συζήτηση στη βουλή λόγω Τουρκίας

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ζήτησε και πάλι την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ελέω Τουρκίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το Αγρίνιο τόνισε πως «η κατάσταση στο εθνικό θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του “Σισμίκ” και των Ιμίων, εάν δούμε την σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Όπως εξήγησε ο Πάνος Καμμένος, «προτείναμε την αναβολή της συζήτησης και θα ήταν η καλύτερη λύση, διότι η διεθνής κοινότητα πλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, καθώς και η Ιορδανία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων».

Ακόμη ο κ. Καμμένος είπε ότι «πιστεύω σαν Έλληνας πολίτης και σαν πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πως πρέπει να αποφασίσουμε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή», διότι όπως επεσήμανε, «δεν μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε κοκορομαχία, όταν οι δικές μας θέσεις στηρίζονται από την διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου αντί να κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, να εκδώσουμε ένα κοινό ανακοινωθέν όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση δίνοντας παράλληλα και μία πολύ μεγάλη δύναμη στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εγρήγορση».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι «ελπίζω μέχρι αύριο, αντί να κάνουμε ασκήσεις συσπείρωσης στο εσωτερικό πολιτικό χώρο να επιδείξουμε επιτέλους μία εθνικά υπεύθυνη στάση».

Πάντως, όπως συνέχισε, «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι συνεχής η προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη» και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για παραβιάσεις και παραβάσεις, δεν μιλάμε για παρενοχλήσεις. Εάν πραγματώσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, θα αποτελεί πράξη εισβολής».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γειτονικής χώρας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Ο πυρσός είναι οι κοινές μας ιδέες, ο πυρσός είναι το “εμείς” πάνω από το “εγώ”»
«Το Συνέδριο απαρχή εκστρατείας για να μιλήσουμε με κάθε Ελληνίδα, με κάθε Έλληνα και θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους για να είναι ξανά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση η ΝΔ», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Ο Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για το στεγαστικό πρόβλημα: «Δημόσια γη και αντιπαροχή» για ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας
«Κρατάμε από τις παραδόσεις μας και τις αξίες μας όσα αξίζουν αλλά ατενίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και τα αιτήματα των καιρών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 35
Κώστας Τσουκαλάς: «Επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη η συσσώρευση της ακρίβειας που τόσο τον πονά»
 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως λυπάται και θυμώνει με την ακρίβεια, ελπίζω να τον ακούσει ο Πρωθυπουργός και να αλλάξει πολιτική» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς (Φωτογραφία αρχείου 6
Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ - Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Το ενδιαφέρον σήμερα στρέφεται και στις ομιλίες πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος και ο λόγος θα δοθεί κατά προτεραιότητα στους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και  Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ 31