weather-icon °C AΘΗΝΑ

Καμμένος: “Όπως δεν πούλησα τον Καραμανλή δεν θα πουλήσω και τον Τσίπρα”

Καμμένος: “Όπως δεν πούλησα τον Καραμανλή δεν θα πουλήσω και τον Τσίπρα”
ΦΩΤΟ ΑΠΟ Twitter

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση δέχεται κριτική από ανθρώπους του κύκλου, Πάγκαλου, Σημίτη και των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ, κύκλο με τον οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε ο ίδιος, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Ούτε και οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι έχουν καμία σχέση. Άλλοι στην ΝΔ φλερτάρουν με την Διαμαντοπούλου, τον Πάγκαλο και άλλους» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «τα νέα στελέχη που παρουσίασε η ΝΔ ήταν ο γιος του κ. Παπαντωνίου», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν το ξέρω το παιδί, ούτε υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.» «Ο κ. Παπαντωνίου, τον οποίο εγώ παλεύω από το 1998, επιτέλους με τους 19 φακέλους που στείλαμε στην Δικαιοσύνη από τότε που αναλάβαμε, έφθασε στην βουλή να παραπεμφθεί σε Επιτροπή» τόνισε ο κ. Καμμένος απορρίπτοντας τα περί «επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης και πετάγματος της ‘μπάλας στη εξέδρα.»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, από τότε που αναλάβαμε, και ανέλαβα το υπουργείο Άμυνας και του είπα ότι προχωράω αυτές τις υποθέσεις για να πάνε στην Δικαιοσύνη, βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο και μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, (καθώς) άνοιξαν οι παλαιοί φάκελοι» πρόσθεσε. «Εμείς συμφωνίες δεν έχουμε. Συμφωνία έκανε ο Σαμαράς να προστατεύσει τον Βενιζέλο στην υπόθεση των υποβρυχίων και τον Σάφα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν να απολογηθούν ούτε για τον Παπαντωνίου, ούτε για τον Τσοχατζόπουλο, ούτε για τον Τραυλό, ούτε για τον Βενιζέλο. Αυτοί όλοι θα πάνε στην Δικαιοσύνη και αυτή θα αποφασίσει για την αιμορραγία που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός από αυτά που αρπάξανε» είπε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι δέχτηκε κριτική και όταν στήριξε τον Κ. Καραμανλή έναντι του κ. Γεωργίου, όταν ο δεύτερος έλεγε ότι “ο Καραμανλής αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία. Στην ΝΔ βρέθηκαν άνθρωποι με κύριο πυρήνα τον Σαμαρά να κάνουν τον υπερασπιστή του Παπανδρέου και του Γεωργίου και τώρα γυρίζουν και μου λένε ότι εγώ δεν είμαι Καραμανλικός” τόνισε.

Εγώ δεν πούλησα ποτέ, ούτε τον Καραμανλή, ούτε τον Τσίπρα θα πουλήσω ποτέ. Με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι και με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι, συνεχίζω να τους εμπιστεύομαι και στα δύσκολα.

Σχετικά με την ρητορική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου ότι «ας αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να είναι με τους ‘βρώμικους’ του ΠΑΣΟΚ ή με τους ΑΝΕΛ», ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν θέλουμε τους βρώμικους πουθενά». «Η παραπομπή Παπαντωνίου είχε να κάνει με την λογική ποιοι είναι οι βρώμικοι. Η κ. Γεννηματά μακάρι να αποκήρυσσε τον κ. Βενιζέλο τους εμπλεκόμενους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και να ήθελε να έλθει και να συνεργαστεί. Εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση» ανέφερε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι η κ. Γεννηματά, όπως και η ΝΔ μετατρέπεται σε συνήγορο υπεράσπισης «του Βενιζέλου, του Παπαντωνίου, του ‘Ακη κλπ».

Σε ότι αφορά την κριτική που του ασκεί ο κ. Ν. Φίλης, είπε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές που είναι σεβαστές.
Πρόσθεσε ότι δεν λειτουργεί ανεξάρτητα της βούλησης του πρωθυπουργού, αλλά και των ΚΟ και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, η υπόθεση θα προχωρήσει έχοντας συζητήσει και με τον κ. Φίλη και με την αντιπολίτευση. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε ότι «δολοφόνησε πολιτικά τον κ. Φίλη», σημειώνοντας ότι παρά τις ιδεολογικές του διαφορές με τον κ. Φίλη παραδέχθηκε την αποτελεσματικότητα του ως προς το έγκαιρο άνοιγμα των σχολείων.

Χαρακτήρισε την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» διαφορετική από ότι ήταν στο παρελθόν, με την βοήθεια του Τάσου Μπιρσίμ, των δημοσιογράφων αλλά και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος, ανέφερε ότι η εκπομπή δεν θα δείχνει μόνο την επιχειρησιακή δυνατότητα των ΕΔ αλλά και τα προβλήματα των στελεχών των ΕΔ, θα δείχνει το μέγεθος της ισχύος αλλά θα αναδεικνύει και ζητήματα επικαιρότητας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

#TAGS MM