weather-icon °C AΘΗΝΑ

Καμμένος: Πόλεμος με Κοτζιά! Μιλά… αόριστα για “προδοσία” και “έγκλημα”

Καμμένος: Πόλεμος με Κοτζιά! Μιλά… αόριστα για “προδοσία” και “έγκλημα”
Φωτογραφίες από: Eurokinissi

Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς… στα άκρα. Οι δύο πρώην υπουργοί κλιμακώνουν την κόντρα τους με προσφυγές στην Δικαιοσύνη και βαρύτατες αιχμές στο… Twitter.

Προσφυγή ο Κοτζιάς, απάντηση ο Καμμένος με υπονοούμενα!

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, την άμεση προσφυγή του στη δικαιοσύνη ανακοινώνει η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, «μετά από τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του Προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά του».

Όπως σημειώνει το ΠΡΑΤΤΩ, είναι «Ισχυρισμοί συκοφαντικοί οι οποίοι συνοδεύονται από πρακτικές υπόκοσμου και παρακράτους, στοχεύοντας στη πρόκληση φόβου. Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν» αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ και καταλήγει: «Με τη μήνυση που κατατίθεται, παρέχεται η δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις εν γνώσει του συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Θα καταφανεί δε, αν ο εν λόγω κύριος είναι ο «Εθνικός ψεύτης» και ένας κοινός συκοφάντης». Κοτζιάς Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια. Λίγο μετά την ανακοίνωση, επανήλθε με ένα tweet που και πάλι έχει σοβαρές αιχμές.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ :ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως «διαπράττει προδοσία» η «διαπράττει έγκλημα» δεν συνηθίζεται συχνά για καλό σκοπό“.

Δείτε την ανάρτηση

Γιατί ο Κοτζιάς προσφεύγει στην Δικαιοσύνη

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα που έχει -εδώ και καιρό- ο Νίκος Κοτζιάς με τον Πάνο Καμμένο, ήρθε πριν από μόλις δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 17.01.2019, ομόφωνα εγκρίθηκε από την Πολιτική Γραμματεία της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ η εισήγηση που έκανε ο πρόεδρός της, Νίκος Κοτζιάς, που αφορά στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων. Ιδιαίτερα εκτενής συζήτηση έγινε για μια «Νέα Πολιτική Συμμαχιών» και τη σύνδεσή της με τη δημοκρατική παράταξη και τις εκλογές.

Μέσω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έκλεισε ξεκάθαρα το… μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εκλογές, παρά το πρόσφατο “διαζύγιο”. Στην επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, η κίνηση της οποίας ηγείται ο κ. Κοτζιάς έγινε και σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Άμυνας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει, και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης, σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό.

Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτά τα πλαίσια, η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει».

Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει

Τι απάντησε ο Καμμένος

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, λοιπόν, με ανάρτησή του την ίδια ημέρα στο Twitter έκανε ένα λογοπαίγνιο με το… όνομα της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, αφήνοντας προφανείς αιχμές για χρηματισμούς, τονίζοντας:

ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ….Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό”.

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

#TAGS MM