Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καμμένος σε Μητσοτάκη: Ελάτε να παραιτηθούμε! Πηγές ΝΔ: Καλοδεχούμενη η δική σου παραίτηση

Καμμένος σε Μητσοτάκη: Ελάτε να παραιτηθούμε! Πηγές ΝΔ: Καλοδεχούμενη η δική σου παραίτηση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το κάλεσμα που απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μαζικές παραιτήσεις υπουργών ώστε να μπλοκαριστεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών βρήκε… κλειστές πόρτες στην Πειραιώς.

Σχεδόν την ώρα που ξεκίνησε στη Βουλή το… τελευταίο μέρος της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος «χτύπησε» μέσω twitter. Ζήτησε παραιτήσεις 101 βουλευτών, με πρώτη τη δική του και προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ακολουθήσει.

«Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών» έγραψε ο Πάνος Καμμένος. Τελευταία φράση στο tweet του ήταν το «τώρα παραίτηση», γραμμένο στα κεφαλαία.

«Λες ανοησίες!»

Η αντίδραση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ήταν μάλλον οργισμένη. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τόνισαν πως η δική του παραίτηση είναι καλοδεχούμενη, αλλά οι μαζικές παραιτήσεις που ζητά δεν θα έχουν κανέναν αποτέλεσμα!

«Ο ψεκασμένος κ. Καμμένος εξακολουθεί να διακινεί ανοησίες», σχολίασαν οι πηγές της Πειραιώς. Όπως υποστήριξαν, ο Πάνος Καμμένος «αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η Βουλή δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Και όπως ο Πάνος Καμμένος έριξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι του το… επέστρεψαν οι πηγές της ΝΔ. «Παρόλα αυτά η δική του παραίτηση, όπως και των προθύμων που στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλοδεχούμενη και πριν από τις 2 το μεσημέρι. Θα είναι η απαρχή εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος», κατέληξαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις