Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμμένος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να μας εκβιάσει

Καμμένος: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους Έλληνες στρατιωτικούς για να μας εκβιάσει
Φωτογραφία Eurokinissi

– Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου
– “Επιστημονικής φαντασίας τα σενάρια περί παραίτησής μου”, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
– “Η τουρκική προκλήτικότητα ανησυχεί τους πάντες”
– “Το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι διμερές που παίρνει διεθνείς διαστάσεις”

Τέλος στη φημολογία περί παραίτησής του έβαλε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ξεκαθάρισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε. Επισήμανε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι’ αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών

Αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 20 ημέρες, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως “είναι κρατουμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ζητούμε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αν έχουν κάνει παράβαση, θα έπρεπε να έχουν ήδη δικαστεί και να μην χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης εκβιασμού της χώρας”.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία έχει ζητήσει ανταλλαγή με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, ο κ. Καμμένος απάντησε πως “δεν έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας… Το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα διμερές θέμα που παίρνει διεθνείς διαστάσεις”.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως “η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί τους πάντες. Βλέπουμε να υπάρχουν επεισόδια, ιδιαίτερα επικίνδυνα, όπως αυτό στα Ίμια, και οι παραβιάσεις που οδηγούν σε σκληρές αναχαιτίσεις…”.

Το Σκοπιανό

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό. Επανέλαβε ότι οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι γνωστές και πλέον “η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι στα χέρια της ΠΓΔΜ για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, που αποτελούν προϋπόθεση”.

 

 

 

Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθουν να βρουν διαφορές ο Πρωθυ[πουργος και εγώ ειμαστε απόλυτα συντονισμένοι

κατα καιρους δηλωσεις σεστελεχων μας σε μια δημοκρατια που επιτρέπουμε σε βουλευτές μας είνα δειγμα δημοκρατιας οχι δείγμα ασχθενειας

 

παραλληλα εχουμε δλύο ομηρους οποως ο παστορας που είναι ισοβια
για ανταλλαγή του με τον ιερεα

τετοιου είδους ανταλλαγες οδηγουν στην ομηρια

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις