Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καμμένος χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Καμμένος
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Επιβεβαιώνει ο Νίκος Βούτσης τις πληροφορίες ότι ο Πάνος Καμμένος μένει… χωρίς ΚΟ.
Με ομόφωνη απόφαση αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τον αριθμό των βουλευτών.
Τα “κουκιά” με τον… υπό διαγραφή Παπαχριστόπουλο και τον Φωκά που δεν έχει εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ.
Δείτε ολόκληρη την γνωμοδότηση και διαβάστε όλο το παρασκήνιο.

Το… χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώνεται για τον πρώην υπουργό Άμυνας! Ο Πάνος Καμμένος, μέσα σε λίγες εβδομάδες εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χάνει και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα…

Ο Καμμένος χωρίς… ΚΟ – Η απόφαση

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρωτοκολλήθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 07.02.2019, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που είναι ομόφωνα αρνητική αναφορικά με την σύσταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος “μετρά” έξι βουλευτές, μεταξύ αυτών όμως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος και έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 07.02.2019, στο newsit.gr, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε: «Με τον Πάνο Καμμένο έχω καλή προσωπική σχέση». Όσον αφορά την παρουσία του σήμερα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε: «Ήταν κύριος ο Πάνος Καμμένος, όπως ήμουν κύριος και εγώ».

Αν αυτό συμβεί, η έδρα “πηγαίνει” στον κ. Κουίκ, ο οποίος ωστόσο είναι εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης και άρα… δεδομένα εκτός ΑΝΕΛ. Τυπικά δεν έχει διαγραφεί, αλλά ουσιαστικά μπορεί κανείς να πει πως… έχει “διαλέξει” στρατόπεδο.

Η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφέρει συγκεκριμένα πως πρέπει και οι 5 βουλευτές να είναι από το ίδιο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ διαλύονται κοινοβουλευτικά αν διαγραφεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς, που θα αποτελεί πια τον πέμπτο βουλευτή του κόμματος του Πάνου Καμμένου είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και όχι με τους ΑΝΕΛ.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει κάποια ανατροπή δεδομένων όπως τα γνωρίζουμε τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, συζητείται στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής, 08.02.2019, στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Δείτε ολόκληρη την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/02/gnwmodothsh_KO.pdf”]

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις