Πολιτική

Καραμανλής για Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Η διαδρομή του ένα φωτεινό παράδειγμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν, συνέδεσε το όνομά του με ιστορικά επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή», αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση που έκανε για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. 

Όλη η δήλωση του κ. Καραμανλή

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Valery Giskard D’ Estaing. Αποχαιρετούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, έναν υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας.

Η συμβολή του στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας υπήρξε καθοριστική, καθώς συνέδεσε το όνομά του με ιστορικά επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την οικοδόμηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας.

Η διαδρομή του είναι φωτεινό παράδειγμα, ειδικά στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας και των μεγάλων προκλήσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
256
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 172