Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Καραμανλής: Παγκόσμιος κίνδυνος το προσφυγικό – “Ταραξίας της περιοχής η Τουρκία”!

Καραμανλής: Παγκόσμιος κίνδυνος το προσφυγικό – “Ταραξίας της περιοχής η Τουρκία”!
Intimenews (αρχείο)

Μηνύματα για το προσφυγικό έστειλε από το Λονδίνο ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη διετή συνάντηση του Πανεπιστημίου City.

Θέμα της ομιλίας που πραγματοποίησε ο κ. Καραμανλής ήταν οι “Παγκόσμιες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας” και ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε κυρίως στους κινδύνους που υπάρχουν από την έκρηξη του προσφυγικού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επισήμανε πάντως ότι ανάλογο κίνδυνο συνιστούν οι εμπορικοί πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή και οι κοινωνικές ανισότητες που οδηγούν ακόμη και σε εξεγέρσεις με αφορμή τη φτώχεια.

Άφησε δε αιχμές για τη στάση της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για “ταραξία της περιοχής” της ΝΑ Μεσογείου, ενώ για την ελληνική κρίση είπε ότι ήταν μια οδυνηρή εμπειρία που δοκίμασε τη χώρα και τους πολίτες.

Καραμανλής: Τι είπε για Μητσοτάκη

Επιφύλαξε, ωστόσο, θετικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Η νέα κυβέρνηση δείχνει την προθυμία να δράσει γρήγορα και τολμηρά, ιδιαίτερα ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι μια ρεαλιστική προοπτική ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος”.

Αναφορά έκανε επίσης και στο ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι “το ζήτημα της ακριβούς και αμερόληπτης πληροφόρησης είναι καθοριστικής σημασίας” και πως οι πληροφορίες δεν θα πρέπει να εξυπηρετούν “κατεστημένα συμφέροντα”, κάνοντας αναφορά και στα fake news που χαρακτήρισε κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Για να καταλήξει ως εξής:

“Είναι επείγον να επανεξετασθούν οι προοπτικές, να αρχίσουμε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στις ανάγκες των συμπολιτών μας, να μιλάμε ειλικρινά και να θέτουμε τις προτεραιότητές μας. Οι παγκόσμιες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας μπορούν να μας δοκιμάσουν όλους.

Έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο. Καμία χώρα, καμία κυβέρνηση, πόσω μάλλον πολιτικό κόμμα, δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της. Είναι ώρα να καθίσουμε όλοι μαζί και να εστιάσουμε στα πραγματικά ζητήματα, να μάθουμε να συζητάμε και πάνω απ ‘όλα να συνεργαζόμαστε”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις