Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καραμανλής σε Τσίπρα: Η χώρα βυθίζεται, κάνε το χρέος σου! Το τηλεφώνημα της 10ης Ιουλίου

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Παρέμβαση Καραμανλή (πάλι μέσω συνεργατών του) για όσα ακούγονται σχετικά με τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα
– Έγινε μόνο ένα τηλεφώνημα, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, στις 10 Ιουλίου
– Δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα για να μη χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς λόγους
– «Εκφράζει προσωπικές του απόψεις, δεν απηχούν τις θέσεις του Καραμανλή»

Μια ακόμη παρέμβαση αλλά και αυτή τη φορά όχι άμεση από τον Κώστα Καραμανλή. Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει στην πολιτική ζωή μέσω… συνεργατών του, επιλέγοντας να παραμείνει μακριά από το φως της δημοσιότητας λες και είναι αλλεργικός!

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να αποκαλύψει μέσω συνεργατών του, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το μεσημέρι της Παρασκευής (18.12.2015), τη μια και μοναδική όπως διευκρινίζει τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως λοιπόν διευκρινίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα μόλις δυο 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της παράταξης, Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Καραμανλής έχουν μιλήσει μόνο μια φορά στο τηλέφωνο και αυτό τις 10 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του δεύτερου!

Το τηλεφώνημα Καραμανλή σε Τσίπρα που έγινε πέντε μέρες μετά το δημοψήφισμα και μόλις λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη και 17ωρη Σύνοδο Κορυφής όπου ο πρωθυπουργός κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο. «Η χώρα βυθίζεται, πρέπει να κάνεις το καθήκον σου» είπε, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, ο Κώστας Καραμανλής στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η πλευρά Καραμανλή επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει ούτε την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αλλά ούτε και το περιεχόμενό της για να μη χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στόχος, τονίζουν, ήταν να λειτουργήσει ο Κ. Καραμανλής ως αντίβαρο στις φωνές που υπήρχαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης (όπως εκείνη του Παναγιώτη Λαφαζάνη) για πλήρη ρήξη με την Ευρώπη.

Η απορία που δημιουργείται εύλογα είναι γιατί η πλευρά του Κώστα Καραμανλή επέλεξε να δημοσιοποιήσει την τηλεφωνική επικοινωνία και το περιεχόμενό της με τον Αλέξη Τσίπρα τώρα, δυο μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας..

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε