Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

“Καρφιά” Καραγιαννίδη για Μουζάλα – Τόσκα: Yπάρχουν ευθύνες, τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο

“Καρφιά” Καραγιαννίδη για Μουζάλα – Τόσκα: Yπάρχουν ευθύνες, τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο

Για προβλήματα στη διαχείριση του προσφυγικού, για συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στην Αστυνομία αλλά και για “ανέγγιχτες” χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις στα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, σε συνέντευξή του στην Αυγή.

Ο βουλευτής Δράμας ασκεί κριτική στους αρμόδιους υπουργούς -χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει-, Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Τόσκα για το μεταναστευτικό αλλά και για την κατάσταση στην Αστυνομία.

«Το μεταναστευτικό, παρά το σημαντικό έργο αρχικά, δεν πάει καλά. Έχουμε συνεχώς προβλήματα που κάποτε πλήττουν και τον πυρήνα της Αριστεράς. Υπάρχουν, προφανώς, ευθύνες υπουργών γιατί τα υπουργεία δεν διοικούνται με αυτόματο πιλότο», αναφέρει ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

«Και αυτές οι κριτικές γίνονται διατασικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει από αύριο να βρούμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό» προσθέτει.

«Επίσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πρόβλημα είναι ότι πρώτον, δεν έχει απομονώσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεύτερον δεν φαίνεται να έχουν πειραχθεί καθόλου οι χρυσαυγίτικες ομαδοποιήσεις μέσα στα σώματα ασφαλείας.

Και αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο με διοικητικό τρόπο αλλά και με αλλαγή της κουλτούρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιαννίδης.

“Θα παραιτηθούμε, αντί να καταψηφίσουμε”

Για την ψήφιση της συμφωνίας που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση ο Χρήστος Καραγιαννίδης αναφέρει:

“Θεωρώ ότι η Κ.Ο θα ψηφίσει αυτό που θα αποφασίσει η Κ.Ε ύστερα από συζήτηση σε μια έκτακτη συνεδρίασή της. Ενάμιση χρόνο τώρα δεν υπάρχουν διαρροές στην Κ.Ο. Πρόκειται για πράγματα που έχουν συμφωνηθεί από το καλοκαίρι του 2015.

Ο κάθε βουλευτής είναι γνώστης και δεν έχουν καταγραφεί διαφωνίες αν και έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις σε άλλου είδους θέματα της διακυβέρνησης. Όσοι, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, θεωρήσουμε ότι δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε θα παραιτηθούμε αντί να καταψηφίσουμε”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να προτρέχει κανείς για ζητήματα που δεν έχουν ακόμη συμβεί: “Συντάσσομαι με τον Ευκλείδη (Τσακαλώτο) και στο να μη λέμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση και να μην προλέγουμε για πράγματα που μπορεί και να μη συμβούν”

Για τη σχέση κοινωνίας – ΣΥΡΙΖΑ

“Η σχέση κοινωνίας – ΣΥΡΙΖΑ έχει διαταραχθεί και όποιος το αρνείται απλώς κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Δεν θα χαθεί οριστικά εάν δίνουμε παραδείγματα που να δείχνουν μια άλλη εικόνα από αυτή που έδειχνε το παλιό πολιτικό σύστημα.

Εάν δίνουμε παραδείγματα όμως που πληγώνουν την αξιοπρέπεια της Αριστεράς έτσι όπως αυτή οικοδομήθηκε τα τελευταία εκατό χρόνια θα συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία. (…)

Αυτό που σίγουρα έχουμε διαταράξει αισθητά είναι η σχέση μας με τα κινήματα. Σε έναν βαθμό το καταλαβαίνω, σε ένα βαθμό μπορώ να ασκήσω κριτική και στα κινήματα. Και με μερικά κινήματα δεν έχουμε σχέση γιατί αυτά πολλές φορές υπερέβαλαν στο τι πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η έλλειψη…” καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε