Πολιτική

«Καρφιά» Μαξίμου σε Σαμαρά και Καραμανλή για την απουσία και από τη σημερινή γενέθλια γιορτή της ΟΝΝΕΔ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή από τη σημερινή γιορτή της ΟΝΝΕΔ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της, προκαλεί συζητήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., όπου είναι κυρίαρχη η άποψη ότι αποτελεί ένα νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Η απουσία των δύο πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή σχολιάστηκε δεικτικά και από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο τονίζει με έμφαση ότι η εκδήλωση γίνεται για να τιμηθούν οι νεολαίοι της Ν.Δ. που διαχρονικά έδωσαν μεγάλες μάχες για την παράταξη.

«Ο καθένας επιλέγει αν θα πάει ή όχι, αν προλαβαίνει ή όχι. Εγώ το θεωρώ υποχρέωση, καθήκον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Open). «Αυτές οι μέρες είναι για τους ανθρώπους οι οποίοι, χωρίς να περιμένουν τίποτα, έμαθαν μόνο να δίνουν στην παράταξη, στη νεολαία. Εγώ το θεωρώ υποχρέωση, καθήκον, όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν σηκωθεί από τον καναπέ τους, έχουν αφήσει πίσω τα παιδιά τους, έχουν δώσει λεφτά για να μετακινηθούν, σε δύσκολες εποχές, τα άφησαν όλα αυτά πίσω και ήρθαν να ακούσουν τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος, τον εκάστοτε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, να συμπαρασταθούν σε δύσκολες στιγμές. Γι’ αυτούς πας» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Μαρινάκης.

«Ηχηρές» απουσίες

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του γνωστοποίησε ότι η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ δεν του επιτρέπει να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ και ο Κώστας Καραμανλής δεν θα δώσει σήμερα το παρών, καθώς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση, τη Δευτέρα, του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Μία ημέρα μετά τη συνύπαρξη των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή, σε «παγωμένο» κλίμα, στο συνέδριο για τα 50 χρόνια από τη μετάβαση στη Δημοκρατία, που οργάνωσε το Ίδρυμα Καραμανλή, η κυβέρνηση δια του κ. Μαρινάκη, έδωσε έμμεση απάντηση στην κριτική που ασκείται από τον κ. Σαμαρά, και όχι μόνο, για τον εν εξελίξει ελληνοτουρκικό διάλογο και το Κυπριακό.

Δείχνοντας στα όσα είπε από την Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου περί κοινή στρατηγικής και κοινών στόχων των δύο χωρών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρατήρησε με έμφαση ότι… «αν άκουγε κανείς τον Νίκο Χριστοδουλίδη θα καταλάβει ότι όποιος υπονοεί προδοσία της Ελλάδας για την Κύπρο, είναι σαν να λέει ότι η Κύπρος θέλει να προδώσει τον εαυτό της. Γιατί είδατε τι είπε ο κ. Χριστοδουλίδης…».

«Πλήρης ταύτιση των δύο πλευρών και πλήρης δικαίωση μιας στρατηγικής, η οποία δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει, αλλά σίγουρα δεν θα οδηγήσει σε υποχωρήσεις» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Νέα κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Σαμαρά

Χθες, οι κύριοι Μητσοτάκης και Σαμαράς είχαν νέα κοινή παρουσία στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του «Σπιτιού του Ελύτη» στην Πλάκα. Το κλίμα ήταν και πάλι τυπικό, με τους δύο άντρες να κρατούν αποστάσεις ακόμη και κατά την ξενάγηση στο χώρο. 

«Η ποίηση ενώνει και μπορώ να σας βρω και σχετικά αποσπάσματα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ενώ ο κ. Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η κατεύθυνση της ΝΔ μετά τη ΔΕΘ: Η νέα ημερομηνία για εκλογές και η στρατηγική απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά
Ο Ιούνιος ο επικρατέστερος μήνας για τη διεξαγωγή των εκλογών - Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων και ο στόχος της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ
Γιώργος Μαζωνάκης 11
Αλεξάνδρα Σδούκου κατά Αλέξη Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε το ερώτημα ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Τσίπρα και στενών συνεργατών του με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος της Βενεζουέλας, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία
Η Αλεξάνδρα Σδούκου 5
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή θα επισκευάσει δύο κατοικίες στο Καστελλόριζο για εκπαιδευτικούς, αγροτικούς γιατρούς και νοσηλευτές
«Η έλλειψη διαθέσιμης στέγης αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπόδια για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και παιδείας στα ακριτικά μας νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου
Ο Νικήτας Κακλαμάνης