Πολιτική

Κασιμάτη: Σύσσωμοι οι απόδημοι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Κασσελάκη στη Βουλή

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ απόδημου ελληνισμού και Κύπρου, ζητάει «η έδρα του Επικρατείας να παραμείνει στους Απόδημους» με τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρει η Νίνα Κασσιμάτη σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Δευτέρας (26/8/24)…

Στην ανάρτησή της επισυνάπτει το σχετικό δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι οι απόδημοι Έλληνες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να συνεχιστεί μέσω του Στέφανου Κασσελάκη, η έκπροσώπησή τους στη Βουλή, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

«Ως απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία στις οργανώσεις μελών εξωτερικού ζητούμε να συνεχιστεί η εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του, και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας».

Και το δελτίο τύπου συνεχίζει:

«Αποτελεί μια πολιτική απόφαση που σέβεται το πνεύμα του νόμου και υποδηλώνει την στοχοπροσήλωση μας στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους απόδημους, το οποίο αρνήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα επιθυμούμε να δοθεί η ευκαιρία στον Πρόεδρο να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Για όλους αυτούς του λόγους καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν τη επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη γνήσια εκπροσώπηση στη Βουλή μέσω του Προέδρου του».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Εξωτερικού του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία), της Έσσης (Γερμανία), του Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Σκανδιναβίας και της Κύπρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα και προεκλογικά μέτρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – «Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ»
Επίσης σχολίαζαν τις αναρτήσεις της Ομάδας Αλήθειας αργά χθες το βράδυ, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι διαφήμιση στον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Ευρωπαϊκό Plan B κατά της ακρίβειας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο – Στα 800 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης από την αρχή του πολέμου
«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε ένα σοκ τέτοιου μεγέθους»
O Κυριάκος Μητσοτάκης