Πολιτική

Κασσελάκης για Χατζηδάκη: Να απαντήσει αν οι αποφάσεις του εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην υπόθεση της Attica Bank επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Παρασκευής (12.7.24).

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί τον Κωστή Χατζηδάκη ότι έχει προχωρήσει εργολαβικά σε επτά εκποιήσεις συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους έξι μήνες, καλώντας τον «να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες».

«Γιατί δημιουργείτε ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα; Απαντούν: «Syriza Bank» και «Βαρουφάκης». Γνωστή η καραμέλα της προπαγάνδας», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης και συνεχίζει:

«Ο κ. Χατζηδάκης έχει προκληθεί -στοιχειοθετημένα- από προχθές να απαντήσει γιατί προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μηνες. Ενώ δεν αρνείται την απώλεια 1,567 δισ.€ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, σπεύδει – μέσω τρίτων- να επιτεθεί για το θέμα της τράπεζας Αττικής που προσθέτει άλλες τόσες απώλειες χωρίς προοπτική εσόδων του Δημοσίου στο μέλλον από τα κέρδη της τράπεζας».

«Γράφεται στον Τύπο ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κρατήσει την τράπεζα αλλά να την πουλήσει σε ιδιώτες μετά από απώλεια 800 εκατομμυρίων ευρώ του Δημοσίου, δηλαδή χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Γιατί, λοιπόν, ο κος Χατζηδάκης δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες απώλειες 1,567 δισ.€ από την απώλεια συμμετοχής του Δημοσίου από τη ΔΕΗ (16,8%) , τα ΕΛΠΕ (4%) , την Εθνική Τράπεζα (22%), την Aegean (11,5%), την Alpha Bank (9%), την Πειραιώς (27%) και το Αεροδρόμιο Αθηνών (30%);», σχολιάζει.

«Ας αφήσει την προπαγάνδα και να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του»
«Άραξε με την οικογένεια σου και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που σου έμεινε και ζήσε την ζωάρα σου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του» 24
Χάρης Δούκας: «Εξαπτέρυγο της κυβερνητικής πολιτικής η ηγεσία της ΚΕΔΕ» – «Θεσμικός κατήφορος» ανταπαντά ο Κυρίζογλου
Συνεχίζουν την αντιπαράθεση ο προέδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» και δήμαρχος Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες: Η επιστροφή των ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μίλησαν με μεμψιμοιρία
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Σέρρες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις έρευνες για το καλώδιο
«Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών για ένα έργο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο συμμετέχουν γαλλικές εταιρείες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 88
Νίκος Δένδιας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Xρόνια πολλά στους πιλότους που προασπίζονται καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία
«η σκέψη μας στρέφεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε εκείνους που απογειώθηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και δεν προσγειώθηκαν» τονίζει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΘΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας