Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κασσελάκης μετά την αποχώρηση και της Αχτσιόγλου: Δεν είναι χαρούμενη ημέρα για μένα – Κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας

Κασσελάκης μετά την αποχώρηση και της Αχτσιόγλου: Δεν είναι χαρούμενη ημέρα για μένα – Κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας

Σε χαμηλό βαρομετρικό συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην σκιά της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου και συνολικά 11 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr είπε ότι αρχίζουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες και όλα θα κριθούν στο συνέδριο του κόμματος. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ζητήσει όλες τις έδρες από όσους αποχώρησαν να επιστραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, παραθέτοντας στοιχεία όσον αφορά στις αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι από τα 150.000 μέλη που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές έχουν ζητήσει να διαγραφούν 1.000. Από την Κεντρική Επιτροπή από τα 302 μέλη έχουν φύγει 103, ενώ τις τελευταίες ώρες γράφτηκαν 125 νέα μέλη.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει με 22 μέλη αντί για 42 και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους «συντρόφους» του είπε μεταξύ άλλων: «Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Επιχειρώντας να προβάλλει την επόμενη ημέρα στο κόμμα στο οποίο ηγείται και απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

Και συνέχισε: «Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα υψηλόβαθμα παρόντα κομματικά στελέχη να μην διαψεύσουν τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω τους. «Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις