Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κασσελάκης σε Τσακλόγλου: Ας δώσουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Κασσελάκης σε Τσακλόγλου: Ας δώσουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Με μια ανάρτηση στα social media σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τα λεγόμενα του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του ανέφερε πως «οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου «να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες». Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Ο κ. Τσακλογλου κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε πως «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο υφυπουργός αναρωτήθηκε γιατί ο δικηγόρος
«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…»…

Και συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό.

Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις