Πολιτική

Κασσελάκης: Σήμερα είναι μία νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Πάμε συντεταγμένα σε μεγάλο Συνέδριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σήμερα είναι μία νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το χάος στη διήμερη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με σκληρή επίθεση των συντρόφων εναντίον του και την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και του Στέφανου Τζουμάκα. «Πάμε συντεταγμένα σε μεγάλο Συνέδριο», τόνισε ο ίδιος, σε παρέμβασή του στο «Κόκκινο». 

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, τη στιγμή που η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σφραγιστεί και με τη «βούλα».

Σημειώνεται πως το κόμμα την επόμενη ημέρα μετράει από χθες δύο βουλευτές λιγότερους, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «τα όργανα απέδειξαν ότι δουλεύουν, ότι μπορούν να δουλέψουν όταν υπάρχει η βάση, η οποία πάντα μπορεί να δίνει μια νομιμοποίηση στον πρόεδρό της και έτσι πρέπει». «Εγώ θα τηρήσω το καταστατικό, όπως είπα, πλήρως. Θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο, το οποίο θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι έχει πει πως δεν είναι υπέρ της υπερφορολόγησης, «όπως επίσης εγώ δεν πιστεύω ότι η δικιά μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται για την έπαρση της σημαίας». «Άρα έτσι προχωράμε. Προχωράμε με μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά και θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε, να συνεισφέρετε», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία» και πως αυτό θέλει να μπορέσει να αξιοποιηθεί στο κόμμα.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα ήθελε «να αρχίσουμε και την Ώρα του Προέδρου μία φορά την εβδομάδα στο Κόκκινο και να μπορώ να απαντάω κατευθείαν σε ερωτήσεις από τους φίλους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ομοβροντία Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για εθνικά θέματα και υποκλοπές: «Δεν είστε Κυβερνήτης ή Ηγεμόνας, είστε πρωθυπουργός» – «Διέγραψε από το συνέδριο κι εμένα και τον Καραμανλή»
Με διακήρυξη νέου κόμματος έμοιαζε η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μια ημέρα μετά το κόμμα Καρυστιανού και λίγα 24ωρα πριν το νέο κόμμα Τσίπρα
Αντώνης Σαμαράς
Οι 4 σωματοφύλακες της Μαρίας Καρυστιανού και οι εικόνες που παρέπεμπαν σε άλλη εποχή
Η γυναίκα που «μπήκε» στα σπίτια όλων ως η χαροκαμένη μάνα που έχασε το παιδί της σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας, κατάφερε με αυτή την κίνηση να εμφανίσει ένα απόμακρο πρόσωπο
Η Μαρία Καρυστιανού 7
Η Πριγκίπισσα Άννα συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό – Την συνόδευε ο σύζυγός της
Η πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του βασιλιά Καρόλου Γ΄, θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και θα επισκεφθεί τα Χανιά, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Η πριγκίπισσα Άννα στο Προεδρικό Μέγαρο
Βουλή: Live η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής για τις υποκλοπές - Με όριο 151 βουλευτές η απόφαση, μόνο η Κωνσταντοπούλου έμεινε στην Ολομέλεια
Βορίδης: «Τα 120 ναι παραβιάζουν το Σύνταγμα» - «Ο Νίξον της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι εδώ σήμερα», είπε ο Ανδρουλάκης - «Ξεκίνησε το πραξικόπημα» φώναζε ο Φάμελλος
Βουλή, συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής για τις υποκλοπές 28
Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει «θεσμική παρακμή»: Απειλεί με σκληρή κλιμάκωση σε περίπτωση 151 ψήφων για την Εξεταστική
Στο τραπέζι έχει πέσει ως και η πρόταση δυσπιστίας, με το σενάριο πάντως να απομακρύνεται για την ώρα, δεδομένης και της δήλωσης Ανδρουλάκη ότι θα σεβαστεί τα φίλαθλα αισθήματα
Νίκος Ανδρουλάκης