Πολιτική

Κασσελάκης: Σήμερα είναι μία νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Πάμε συντεταγμένα σε μεγάλο Συνέδριο

«Σήμερα είναι μία νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το χάος στη διήμερη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με σκληρή επίθεση των συντρόφων εναντίον του και την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και του Στέφανου Τζουμάκα. «Πάμε συντεταγμένα σε μεγάλο Συνέδριο», τόνισε ο ίδιος, σε παρέμβασή του στο «Κόκκινο». 

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης, τη στιγμή που η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σφραγιστεί και με τη «βούλα».

Σημειώνεται πως το κόμμα την επόμενη ημέρα μετράει από χθες δύο βουλευτές λιγότερους, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «τα όργανα απέδειξαν ότι δουλεύουν, ότι μπορούν να δουλέψουν όταν υπάρχει η βάση, η οποία πάντα μπορεί να δίνει μια νομιμοποίηση στον πρόεδρό της και έτσι πρέπει». «Εγώ θα τηρήσω το καταστατικό, όπως είπα, πλήρως. Θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο, το οποίο θα είναι συμπεριληπτικό σε όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι έχει πει πως δεν είναι υπέρ της υπερφορολόγησης, «όπως επίσης εγώ δεν πιστεύω ότι η δικιά μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται για την έπαρση της σημαίας». «Άρα έτσι προχωράμε. Προχωράμε με μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά και θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε, να συνεισφέρετε», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι «η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία» και πως αυτό θέλει να μπορέσει να αξιοποιηθεί στο κόμμα.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα ήθελε «να αρχίσουμε και την Ώρα του Προέδρου μία φορά την εβδομάδα στο Κόκκινο και να μπορώ να απαντάω κατευθείαν σε ερωτήσεις από τους φίλους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1