Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους πάντες – Τα ψέματα της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους πάντες – Τα ψέματα της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη

Στη συζήτηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι συντονιστές/συντονίστριες και οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες των Τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας απειλείται καθημερινά από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, για μία δίκαιη ανάπτυξη κι όχι για τους λίγους. Για μια δίκαιη ανάπτυξη για τον λαό, κι όχι για τους λίγους και ισχυρούς. Για τα δικαιώματα των ασθενέστερων, των πιο αδύναμων, των αποκλεισμένων».

Ρώτησε ρητορικά: «Υπάρχει ουσιαστική διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας; ή μήπως υπάρχει ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα απαράγραπτα δικαιώματα στην μόρφωση, στην υγεία, στην κατοικία, στην ποιότητα ζωής, στην ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα που περνά πλήττει τη Δημοκρατία και συρρικνώνει τα δικαιώματα. Οδηγεί την κοινωνία στο συμβιβασμό με μια μίζερη πραγματικότητα. Για ένα μέλλον με χαμηλές προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθως εξήγησε: «Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα όλων σε μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και Υγεία. Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην παιδεία. Στη μόρφωση. Δημοκρατία για εμάς είναι να μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου και να μπορείς να έχεις πρόσβαση στην κατοικία. Πού είναι σήμερα το δικαίωμα στη στέγαση; Με τα ενοίκια να εκτοξεύονται στα ουράνια, και να έχει από πάνω και το θράσος ο κ. Γεωργιάδης να μας λέει ότι αυτό είναι θετικό, γιατί ανεβαίνει η αξία των ακινήτων, και άρα αυξάνεται η περιουσία των ιδιοκτητών. Δημοκρατία είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αλλά ασφάλεια δεν είναι μόνο η αστυνόμευση. Ασφάλεια είναι να μη φοβούνται οι άνθρωποι να μπουν σε ένα τρένο για να ταξιδεύσουν. Να μη φοβούνται ότι τον χειμώνα θα πνίγονται και θα αποκλείονται, κι ότι το καλοκαίρι θα καίγονται. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το δήθεν επιτελικό κράτος του, εγγυάται κάτι τέτοιο; Γιατί εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς. Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και για τα στοιχειώδη πρέπει να αγωνιζόμαστε και να τα διεκδικούμε».

«Aπό την πρώτη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις. Όχι αυτές ενός φιλελευθέρου πολιτικού, αλλά ενός πρωθυπουργού που ήθελε να εγκαθιδρύσει ένα ιδιότυπο καθεστώς. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής του ήταν να μεταφέρει την εποπτεία της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Ήθελε να ελέγξει την ενημέρωση, αυτόν τον πυλώνα της Δημοκρατίας. Τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά και τα ιδιωτικά MME. Με την περίφημη λίστα Πέτσα, την περίοδο της πανδημίας. Αλλά και τώρα, με τα 6,8 εκατομμύρια που εισπράττουν οι καναλάρχες, με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Γι’ αυτό και η θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας του Τύπου.
Αλλά το μεγάλο, το πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά σκάνδαλο είναι αυτό των παράνομων παρακολουθήσεων. Παρακολουθούσε τους πάντες. Τους υπουργούς του, την ηγεσία του στρατεύματος, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τον κ. Ανδρουλάκη, δικά μας στελέχη, επιχειρηματίες.
Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος, τα ψέματα της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη πέφτουν στο κενό, αν και η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ δεν μιλάνε για τις υποκλοπές.
Η πιο πρόσφατη αποκάλυψη είναι ότι υπήρχε κοινό συντονιστικό κέντρο αξιωματούχων της ΕΥΠ και ιδιωτών-φορέων του παράνομου λογισμικού Predator ώστε να υπάρχει συνολική παρακολούθηση πάνω από 100 στόχων.
Οι αποκαλύψεις έχουν γίνει ήδη αντικείμενο διερεύνησης από την Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία της ευρωομάδας μας που έδωσε και δίνει έναν μεγάλο αγώνα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. ​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις