Πολιτική

Κασσελάκης στο συνέδριο του Economist: «Να αναβαθμίσουμε σε βαθμίδα την ποιότητα ζωής του απλού κόσμου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο 27ο ετήσιο Συνέδριο του Economist.

Με έναν σύντομο πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και της δικής του εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική ζωή της χώρας, ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ήταν μία εκλογική χρονιά, στην οποία το κόμμα του έχασε τις δύο εκλογές, στην οποία «φιλοδοξούσαμε να ηγηθούμε μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού. Ήταν μια ηχηρή νίκη για τον κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά την τραγική σύγκρουση τρένων που σκότωσε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους που επέστρεψαν στο πανεπιστήμιο μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο».

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Αλίμονο, ο προκάτοχός μου, αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος του Σύριζα – παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ήθελε να παραμείνει».

Ανέφερε ακόμη ότι «ο Αλέξης είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου». Για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Άνοιξε τον ΣΥΡΙΖΑ στο προοδευτικό κέντρο, έβγαλε την χώρα από τρία αυστηρά πακέτα λιτότητας διατηρώντας παράλληλα το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για το μέγιστο ευάλωτα. Και όλα αυτά προστατεύοντας τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας και επιλύοντας ένα μακροχρόνιο ευρωπαϊκό ζήτημα στον Βορρά μας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τώρα στη Βόρεια Μακεδονία».

Για την δική του πορεία σημείωσε: «Δύο μήνες αφότου ο Αλέξης αποφάσισε να αποχωρήσει, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να τον διαδεχτώ. Δεν ήμουν μέλος του κόμματος, επίσης, δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς – από την απασχόληση στην Goldman Sachs, και ως πρώην επιχειρηματίας και στέλεχος ναυτιλίας. Αλλά εκλέχτηκα, με μεγάλη διαφορά, ως αουτσάιντερ στην κούρσα, που κέρδισε τις εργατικές γειτονιές και τις αγροτικές περιοχές. Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της θέσης μου σήμερα: ότι όσοι έμειναν έξω από το λεγόμενο σύστημα, έβλεπαν σε μένα έναν σύγχρονο μαχητή, όχι μόνο για τα συμφέροντά τους, αλλά για το συλλογικό μέλλον της χώρας. Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για όλους τους Έλληνες – εγχώρια και διεθνώς – αλλά η πίστη μου είναι πάνω από όλα στους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με ώθησαν».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων «που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, που λαχταρούν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, που είναι θαμμένοι σε στοίβες λάσπης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και με αμελητέα κρατική υποστήριξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
131
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ