Πολιτική

Κασσελάκης: Σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος από το βράδυ της εκλογής μου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φουλ επίθεση στους «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν την Νέα Αριστερά εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Για τη ΝΔ τονίζει ότι πρέπει να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Στέφανος Κασσελάκης χρεώνει στους «11» ότι «ήθελαν να έχουν  τις καρέκλες στον  ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι οι αυτουργοί της πολιτικής διάσπασης». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους επόμενους θα είναι καλύτερα oργανωμένος ριζικά ανανεωμένος, δυναμικός στη Βουλή και γειωμένος στην κοινωνία.

«Εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ, έχουν την ευθύνη. Τις αποφάσεις τους, τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου το κόμματος», ήταν τα λόγια του για να προσθέσει. «Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να τη ντύσουν με πολιτικό περιεχόμενο. Εκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσα την Εφη Αχτσιόγλου και όλους τους βουλευτές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους  στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εγώ έχω καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου».

«Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%»

Αναφορικά με τους στόχους του κόμματος ο Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε οι Ευρωεκλογές να δώσουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηγήθηκε της χώρας κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες και κατάφερε πολλά. Ίσως μετά το 2019 να χρειαζόταν ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, μεσολάβησε όμως η πανδημία».

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα είμαι γιατί είναι ξεκάθαρο πώς αν το έκανε θα ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει θετική έκπληξη, καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψηφίους. Διευκρινίζω ότι δεν θα υπάρχουν celebrities».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ