Πολιτική

Κασσελάκης: Σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος από το βράδυ της εκλογής μου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φουλ επίθεση στους «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν την Νέα Αριστερά εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης. Για τη ΝΔ τονίζει ότι πρέπει να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Στέφανος Κασσελάκης χρεώνει στους «11» ότι «ήθελαν να έχουν  τις καρέκλες στον  ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι οι αυτουργοί της πολιτικής διάσπασης». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους επόμενους θα είναι καλύτερα oργανωμένος ριζικά ανανεωμένος, δυναμικός στη Βουλή και γειωμένος στην κοινωνία.

«Εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ, έχουν την ευθύνη. Τις αποφάσεις τους, τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου το κόμματος», ήταν τα λόγια του για να προσθέσει. «Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να τη ντύσουν με πολιτικό περιεχόμενο. Εκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσα την Εφη Αχτσιόγλου και όλους τους βουλευτές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους  στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εγώ έχω καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου».

«Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%»

Αναφορικά με τους στόχους του κόμματος ο Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε οι Ευρωεκλογές να δώσουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηγήθηκε της χώρας κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες και κατάφερε πολλά. Ίσως μετά το 2019 να χρειαζόταν ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, μεσολάβησε όμως η πανδημία».

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα είμαι γιατί είναι ξεκάθαρο πώς αν το έκανε θα ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει θετική έκπληξη, καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψηφίους. Διευκρινίζω ότι δεν θα υπάρχουν celebrities».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Συναγερμός στην Αθήνα για το νομοσχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» του Ερντογάν: Ο λόγος που η Τουρκία διεκδικεί 152 νησιά στο Αιγαίο
Η Αθήνα βρίσκεται σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, και διαμηνύει σταθερά στην Τουρκία ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μονομερή ενέργεια
Αιγαίο Πέλαγος 37