Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του STAR και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων, να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διεκδίκησε μέρος της… πατρότητας του νομοσχεδίου, λέγοντας πως το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στο κόμμα του.

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Επίθεση και στον Ανδρουλάκη για καιροσκοπική στάση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική και στη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο των Πλεύρη – Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» αναρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του «άκρως καιροσκοπική».

Απαντώντας επίσης στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για μετά τις ευρωεκλογές και «την πρωτοβουλία για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, «ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης».

Στην ίδια κατεύθυνση αναρωτήθηκε: «Έχει κάνει μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί δεν πάει στο επόμενο βήμα;».

Άνοιγμα Ανδρουλάκη για πρώτη φορά στην ομάδα της Αχτσιόγλου

Αλλά και σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαζόταν θεωρητικά με ένα κόμμα που είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο που είναι εκβιαζόμενος;».

Ο κ. Κασσελάκης συμπλήρωσε ότι ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «θα κατέβει στις εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα, για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της ακρίβειας και δεσμεύθηκε για μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με το σενάριο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα ανέφερε ότι έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αλλαγών μετά τις εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει σε αυτές με κοστολογημένο πρόγραμμα.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι έχει δανείσει 200.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν έχει στραφεί για χρηματοδότηση του κόμματος από «συμφέροντα»

Οι Σπέτσες και η πρόταση για υπουργείο

Όσον αφορά στη συνεδρίαση στις Σπέτσες ανέφερε ότι δεν είναι συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι μία ανταπόδοση σε όσους έβγαλαν πολλή δουλειά το συγκεκριμένο διάστημα και θα βγάλουμε και από εκεί. Όπως ανέφερε προφανώς υπάρχει έκπληξη από αυτήν την πρόταση αυτή τη στιγμή, αλλά απάντησε ότι θα προσέλθουν όλοι οι βουλευτές του.

Για τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Καπνισάκης στο Documento ότι ο κ. Μητσοτάκης του πρότεινε Υπουργείο μέσω του πρώην υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη ο κ. Κασσελάκης επέμεινε στον ισχυρισμό, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, σχετικά με το ποιο υπουργείο του πρότεινε, λέγοντας ότι «αυτά είναι κουτσομπολιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε και ότι θα πάει στον στρατό τον Μάρτιο και ότι περιμένει να τον ενημερώσει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης για τις λεπτομέρειες.

Δείτε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μάρα Ζαχαρέα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις