Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κατά της απόφασης Ειρηνοδικείου Χίου το υπ. Μετανάστευσης: Θα έχουν σοβαρά προβλήματα οι πρόσφυγες στην ΒΙΑΛ

Κατά της απόφασης Ειρηνοδικείου Χίου το υπ. Μετανάστευσης: Θα έχουν σοβαρά προβλήματα οι πρόσφυγες στην ΒΙΑΛ

Ενάντια στην απόφαση του Ειρηνοδίκη Χίου για διακοπή των εργασιών επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στην ΒΙΑΛ της Χίου στρέφεται το υπουργείο Μετανάστευσης.

Μέσω κύκλων, το υπουργείο Μετανάστευσης τονίζει πως οι πρόσφυγες θα έχουν σημαντικά προβλήματα εν’όψει Χειμώνα.

Οι ίδιες πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δικαστική απόφαση, ωστόσο επιρρίπτουν ευθύνες στο δήμο Χίου για την απόφασή του να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της επέκτασης του ΚΥΤ λέγοντας ότι «ο δήμος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την εξέλιξη αυτή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες με την τοπική κοινωνία και την ελληνική πολιτεία θα αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση».

Την ερχόμενη Τρίτη, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, κάτοικοι του νησιού θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο δήμος Λέσβου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αίτημα να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πηγές του υπουργείου απαντούν ότι «πρέπει να σταματήσει η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες και μετανάστες από αυτούς που κάνουν κινήσεις χωρίς να λαμβάνουν ούτε κατ’ ελάχιστον υπόψη τους τα προβλήματα που τους δημιουργούν».

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, τον τελευταίο μήνα έχουν μετακινηθεί 3.513 αιτούντες άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα, εκ των οποίων οι 548 από τη Χίο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις