Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταδίκη Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Μπακογιάννη

Την αγωγή είχε καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από ανάρτηση του πρώην υπουργού Άμυνας που είχε κάνει στο Twitter και η οποία κρίθηκε συκοφαντική.

Σε χρηματική αποζημίωση 5.000€ για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη, καταδίκασε το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Πάνο Καμμένο.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, «η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως βουλευτής, σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον τύπο εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου».

Την αγωγή είχε καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από ανάρτηση του πρώην υπουργού Άμυνας που είχε κάνει στο Twitter την ακόλουθη ανάρτηση:

«Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει…ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση, όμως ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του «κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Για το λόγο αυτό μάλιστα η πρώην υπουργός υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση μετά από νέα συκοφαντική ανάρτηση του κ. Καμμένου για την οποία η Βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις