Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καταγγελία Κεγκέρογλου: Ο Πολάκης έπινε καφεδάκι αντί να απαντά σε ερωτήσεις!

Καταγγελία Κεγκέρογλου: Ο Πολάκης έπινε καφεδάκι αντί να απαντά σε ερωτήσεις!

Το καφεδάκι… του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο καφενείο δεν μπορεί να είναι πιο ενδιαφέρον… από το να απαντήσει για τις ελλείψεις στις ΜΕΘ στην Βουλή! Αυτό κατήγγειλε κοντολογίς στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αφορμή για το «τσουχτερό» σχόλιο στον Βασίλη Κεγκέρογλου έδωσε η ακύρωση της προγραμματισμένης συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τις ελλείψεις στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με το αιτιολογικό από το Προεδρείο της Βουλής «λόγω φόρτου εργασίας του υπουργού…».

Μόνο που ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον υποστήριξε, είχε δει νωρίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να βρίσκεται στο καφενείο της Βουλής και να απολαμβάνει το καφεδάκι του!

Έτσι κατά την έναρξη της συζήτησης της δικής του επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που ακολούθησε της ανακοίνωσης από τον Προεδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινό ότι «η επίκαιρη ερώτηση για τις ΜΕΘ ακυρώνεται λόγω φόρτου εργασίας του αρμόδιου υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη» «κάρφωσε» πως «ο ένας από τους υπουργούς που ανακοινώσατε φόρτο εργασίας είναι στο καφενείο…».

Ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου θέλοντας να «αποσβέσει» τις εντυπώσεις, κατηγόρησε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι λαϊκίζει και είπε σε υψηλούς τόνους ότι «δεν είναι σωστό να λασπολογείτε εναντίον υπουργών της κυβέρνησης, ονοματίστε εάν έχετε κάτι να πείτε, αλλά είναι αδιανόητο για τους υπουργούς που απουσιάζουν, εσείς να λέτε ότι στο καφενείο …».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου «σήκωσε το γάντι» της πρόκλησης και του απάντησε «εγώ δεν λασπολογώ, ο κ. Πολάκης, ο όποιος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας είναι στο καφενείο… Και το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται και εσείς (απευθυνόμενος στον κ. Αποστόλου) αντί να κατακρίνετε βουλευτές, να κατακρίνετε τους υπουργούς! Αλλά φόρτος και εργασία… στο καφενείο, αυτός είναι εμπαιγμός…».

Στον… καφέ του Παύλου Πολάκη αναφέρεται με δήλωσή του και ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. “Οι ΜΕΘ, οι μεταμοσχεύσεις και ο… φραπές του κ. Πολάκη!» είναι ο τίτλος της δήλωσης του υπεύθυνου τομέα Υγείας και βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού.

«Φαίνεται πως για κάποιους ένας φραπές στο κυλικείο της Βουλής είναι σημαντικότερος από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για πολλοστή φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ακύρωσε την συζήτηση επίκαιρης κοινοβουλευτικής ερώτησης που αφορούσε την τραγική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. 

Επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση στο κοινοβούλιο ο κ. Πολάκης άραξε κυριολεκτικά με τις ώρες στο καφενείο της Βουλής, απολαμβάνοντας τον φραπέ του, την ώρα που θα έπρεπε να παρευρίσκεται στην αίθουσα της Oλομέλειας.

Στο μεταξύ, τα θύματα της γρίπης ξεπέρασαν τα εκατό, δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά ο “πολύς” κ. Πολάκης δε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει ούτε τη Βουλή ούτε την κοινωνία. Δεν δείχνει καν να αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο ούτε και τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει η ανεπάρκεια του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε